Annonse
– Regjeringen skal spille på lag. Det skal ikke være den overkjøringen og tvangstenkningen som var ved forrige regime, avsluttet Vedum talen sin med til stor applaus fra landsstyremøtet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB  

Grønt lys for oppløsning av Troms og Finnmark

– Der står det rett ut at nå skal de to fylkene gjenoppstå. Vi kan starte prosessen, sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum i sin tale til landsstyremøtet i Senterpartiet fredag ettermiddag.

– Regjeringen skal spille på lag. Det skal ikke være den overkjøringen og tvangstenkningen som var ved forrige regime, avsluttet Vedum talen sin med til stor applaus fra landsstyremøtet.

I brevet fra Gram står det at regjeringen som kjent vil legge til rette for deling av tvangssammenslåtte kommuner og fylker som sender søknad etter vedtak i henholdsvis fylkesting eller kommunestyre.

– Det fremgår av regjeringserklæringen at regjeringen vil sende en sak til Stortinget med forslag om å innvilge den innsendte søknaden fra fylkestinget i Troms og Finnmark, skriver han.

Statsråden opplyser videre at regjeringen om kort tid vil gi informasjon om hvordan arbeidet med å dele tvangssammenslåtte kommuner og fylkeskommuner legges opp.

Annonse
Annonse