Annonse
Det er brann i Moria-leiren på Lesvos i Hellas.  Foto: AP Photo/Panagiotis Balaskas / NTB Scanpix

MDG, SV og Rødt mener regjeringens grep er altfor svakt

– Det er en lettelse at vi endelig er blant landene som bidrar, men 50 er et skrekkelig lavt tall når 13.000 står uten hjem, håp og helsehjelp, og norske kommuner har uttrykt kapasitet og vilje til å ta imot mange ganger flere, sier leder Une Bastholm i Miljøpartiet De Grønne.

Natt til onsdag sto asylleiren Moria på øya Lesvos i brann. Flere tusen har blitt evakuert fra leiren, som var satt i karantene på grunn av koronasmitte. Regjeringen setter nå i gang med å hente ut barnefamilier fra Hellas etter brannen. Til sammen 50 asylsøkere skal hentes, bekrefter statsminister Erna Solberg (H).

Bastholm vil hente ut ti ganger så mange. Hun får støtte fra SV og Rødt, som mener det regjeringen gjør, er for smått og for seint.

– At et rikt land som Norge da bare skal ta ansvar for femti er usolidarisk og umenneskelig, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes, som mener statsminister Erna Solberg kan «vise litt mer medmenneskelighet» nå som Fremskrittspartiet ikke lenger er med i regjering.

Det må på plass en luftbro, og evakueringen må skje «med en gang», krever SVs Karin Andersen.

– Dette må bare være begynnelsen. 13.000 mennesker har bodd i Moria, og titusenvis av flyktninger har vært i Hellas. Å hente 50 flyktninger hjelper ikke på den situasjonen, så her venter vi at det skjer mer snart, sier hun.

 

Annonse
Annonse