Annonse
Det er regjeringen som er problemet, ikke EØS-avtalen, mener Jonas Gahr Støre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Støre: EØS-avtalen er ikke problemet

I Fellesforbundet vil mange skrote hele EØS-avtalen, men det er ikke løsningen på problemene i arbeidslivet, mener Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

– Ap mener EØS-avtalen er god og skal tas vare på i en urolig verden. Derfor er jeg ærlig – vårt program og landsmøte går ikke inn for å utrede et alternativ til noe vi er for, sa Støre i sin tale til forbundets landsmøte tirsdag.

– Vi trenger en storrengjøring i norsk arbeidsliv. Skal vi gjøre rent, hjelper det ikke å si opp EØS-avtalen. Vi må si opp regjeringen, fastslo Ap-lederen.

– Norsk arbeidslivspolitikk bestemmes i all sin hovedsak i Norge, ikke i Brussel. Det er Høyre-regjeringen som er den største utfordringen, politikken de fører – og den manglende viljen til å bruke norsk politikk til å vedta norske regler, norske tilsyn.

Mange av Fellesforbundets tillitsvalgte har sett seg lei på hele EØS-avtalen og mener den er en viktig årsak til økende problemer med sosial dumping og arbeidslivskriminalitet.

Representantskapet i forbundet har i forkant av onsdagens avstemning lagt fram en kompromissinnstilling hvor kravet er en offentlig utredning av alternativer til EØS-avtalen.

Annonse
Annonse