Annonse
Foto: ID 6059799 © Fotum | Dreamstime.com

Vanskeligere å få tak i rett arbeidskraft

Dette er en økning fra i fjor, hvor to av ti arbeidsgivere oppga at de hadde vansker med å finne den kompetansen de hadde behov for.

ManpowerGroups nye undersøkelse om talentmangel er gjennomført i 42 land, blant 41 700 arbeidsgivere. I Norge har 750 arbeidsgivere deltatt i undersøkelsen. For Norges del er det ifølge undersøkelsen disse yrkene som topper listen over arbeidskraft det er vanskelig å skaffe:

  1. Faglært arbeidskraft
  2. Ingeniører
  3. Sjåfører
  4. Regnskap & økonomimedarbeider
  5. Ledere
  6. Teknikere
  7. Leger og helsepersonell (ikke sykepleiere)
  8. Selgere
  9. Pedagogisk personell
  10. Sykepleiere

- Faglært arbeidskraft, som håndtverkere, ligger på topp også i år – både i Norge og globalt. Slik vil det trolig være også framover, og en yrkesvei innen håndtverk er et godt valg, sier konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath i en pressemelding.

Selv om ingeniører nå sies opp i oljenæringen, er ingeniører den yrkesgruppen arbeidsgiverne mener det er nest vanskeligst å få tak i. Brath viser i pressemeldingen til at dette kan han sammenheng med at det ikke er så lett å overføre kompetansen ingeniørene har med seg fra oljebransjen til andre bransjer.

Norge ligger med 30 prosent, noe under det globale gjennomsnittsnivået der 38 prosent av arbeidsgiverne sier de har problemer med å fylle jobbene.

Undersøkelsen ble gjennomført i første kvartal 2015. 

Annonse
Annonse