Annonse

Egenmeldingen: Bent Stiansen

Alder: 51

Bosted: Oslo

Sivilstand: Særbo

Stilling: Kokk, eier og altmuligmann på min restaurant Statholdergaarden.

Utdannelse: Kokkefagbrev

Antall dager trim i uka: 4. Sykler rundt omkring i byen på vei til jobb og kafébesøk.

6 om deg som menneske

Er det noe du drømmer om å gjøre en gang? Bli pensjonist med en full lommebok.

Er det en bok du har lest eller en film du har sett som har gjort et sterkt inntrykk på deg?

Goethes: Unge Werthlers lidelse. Lest som 17-åring og den vaksinerte meg mot å lese bøker i 10 år. Utrolig trist historie. Film: Cinema Paradiso. Vakker, vakker, vakker.

Hva gjør du i fritiden? Reiser til min kjæreste Pia i Odense og hygger oss med familien i vårt nye deilige byhus.

Hvor mange timer jobber du hver uke? Når jeg jobber, så er det 12 timers dager. 4 dager i uken og da blir det vel nærmere 50 timer.

Er det noe du skulle ønske du var flinkere til? Lytte og huske det som blir sagt.

Har du vært aktivt med i noen frivillige organisasjoner? Leder av Tveita AUF i 1981. Siden det ble det dessverre bare tid til matrelaterte aktiviteter.

5 om ledelse

Når fikk du din første lederoppgave? 23 år, som kjøkkensjef i Annen Etage på Hotel Continental. Men, allerede som 10-åring styrte jeg matlagingen og husholdningen i familien.

Hva er mest viktig for deg som leder? Være fair. Lede slik jeg ville ha blitt ledet av andre.

Er makt et begrep du bruker for å beskrive ledelse? Nei, Skape tillit, trygghet og engasjement er det viktigste en leder gjør.

Bør en leder snakke åpent om sine svake sider? En leder bør skaffe seg dyktigere ansatte der hun/han er svak og stole på at de gjør en bedre jobb der.

Bør en ha den samme lederjobben i mer enn 10 år? Som ansatt leder bør en ikke ha det. Ledere blir fort konger på haugen og ufeilbarlige i egne øyne. Eiere bør ha et evighets­perspektiv.     

4 om medarbeidere

Tre stikkord som kjennetegner en god medarbeider? Åpen, nysgjerrig, engasjert og positiv.

Er det en fordel at flest mulig av de ansatte er med i en fagforening? Nei. Ingen hos oss er organiserte, men jeg behandler alle mine ansatte som jeg selv ville bli behandlet. Vi har aldri hatt konflikter på 20 år og ikke brukt en krone på advokater. Men, ønsker en ansatt å organisere seg, fint for meg.

Bør ansatte få bonus hvis sjefene får det? Alle i bedriften skaper resultatet og bør dra nytte av dette. Vi reiser på turer til utlandet for å feste og lære nye retter. Det er en flott bonus å få.

Er det opp til de ansatte selv å passe på at de jobber det antallet timer de skal? Nei, det er det ikke. Vi skal ha aktive mellomledere som bryr seg og følger med i timen.

3 om aktuelle saker

Bør vi åpne for oljeboring i Lofoten og Vesterålen? Nei. Dette er Europas vakreste naturområde. Vi har råd til å la oljen ligge i havet til det ikke er aktuelt med olje eller gass lenger.

Bør vi bruke mindre penger på landbrukssubsidier? Nei. Vi trenger norske bønder til å ta vare på vår kultur, vårt kulturlandskap og norskheten vår. Hurra for norske bønder. De gjør en flott jobb og lager god, sunn og næringsrik mat.

Bør det kuttes i pressestøtten? Nei. Vi i et lite land som Norge trenger mangfoldet.

2 om tiden vi lever i

Er det noe utviklingstrekk som bekymrer deg? Alt! Er svært negativ til fremtiden. Vi ødelegger vår fantastiske klode systematisk og i et langsomt tempo, slik at vi ikke skjønner at vi er på vei mot stupet. Snart er vi en utdødd rase og det er vår egen feil.

Bør det være et mål å få økt gjennomsnittlig materiell levestandard i Norge? Nei, Vi må skru tiden tilbake, det er fremskrittet.

1 om Erna Solberg

Hva synes du om Erna Solberg som statsminister? Grå, kjedelig og lite synlig. Hun blir lett å slå til neste stortingsvalg. Jonas - gjør deg klar!

Annonse
Annonse