Annonse

Bevegelser

Generalsekretær i CARE

Gry Larsen er ansatt som ny generalsekretær i hjelpeorganisasjonen CARE Norge. Hun har tidligere vært statssekretær i Utenriksdepartementet.

Larsen jobber for tiden som fungerende kommunikasjons- og organisasjonssjef i Arbeiderpartiet. Hun begynner i sin nye jobb på nyåret.

– Min ambisjon er at CARE Norge gjennom vårt arbeid skal gjøre en forskjell for enkeltindivider og samfunn, og være en tydelig stemme i samfunnsdebatten og i politiske prosesser både i Norge og internasjonalt, sier Larsen. (©NTB)

RS 

Børre Jacobsen blir ny leder for Sjøredningsskolen AS, Redningsselskapets storsatsing på maritim kompetanse. 

I sin nye jobb får den erfarne høyrepolitikeren ansvaret for å utvikle den maritime kursvirksomheten ved høyskolesenteret på Bakkenteigen i Horten, og utvikling av Langgrunn. 

Børre Jacobsen begynner i jobben 1. april 2015. 

Må gå

Jørgen Ole Haslestad går av som konsernsjef i Yara etter at styret mener han ikke er rett mann til å lede selskapet. 

– Yaras styre har konkludert med at Haslestad ikke er den rette til å lede selskapet fremover, blant annet i lys av fusjonssamtalene med CF Industries. Haslestad ville ikke ha en rolle i et eventuelt fusjonert selskap, sier styreleder Leif Teksum i en børsmelding.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke Jørgen Ole Haslestad for hans innsats for Yara, først som styremedlem og siden 2008 som konsernsjef. Yara har hatt betydelig fremgang under Haslestads ledelse, sier Teksum. 

Ny konstituert konsernsjef

Torgeir Kvidal er utnevnt som konstituert konsernsjef i Yara  etter at Jørgen Ole Haslestad måtte gå fra stillingen på dagen denne uken.

Xylem

Carl-Johan Callenholm er utnevnt til nordisk direktør og etterfølger Karl Sohlberg som går videre til en ny rolle utenfor Xylem.

Callenholm har arbeidet 16 år i Xylem-konsernet, hvorav 7 år som sjef for Norge og de siste tre årene som Adm.Dir. for både Xylem i Danmark og Norge. Denne forandringen er gjeldene fra den 6. oktober.

Carl-Johan Callenholm er for tiden også ansvarlig for Xylem Sverige. Men prossesen med å finne en ny sjef for Sverige og Danmark er allerede i gang.

– Det er en kunst å kunne vokse innom nye områder og samtidig utvikle den grund som man står på. Den norske organisasjonen har lykkes bra med dette og jeg ser store muligheter til å finne synergier for dette i norden, sier Carl-Johan Callenholm i en pressemelding.

Slutter som politisk rådgiver

Catharina Munthe, Oslo-ordfører Fabian Stangs (H) kone, gir seg som politisk rådgiver for kulturminister Thorhild Widvey (H) på grunn av utfordringer med habilitet.

Lovavdelingen i Justisdepartementet har flere ganger erklært Munthe inhabil i flere saker, fordi ektemannen er ordfører i Oslo.

Ny politisk rådgiver

Kjersti Aastad (34) fra Oslo er ansatt som ny politisk rådgiver for kulturminister Thorhild Widvey (H), melder Statsministerens kontor. Hun kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Høyres stortingsgruppe. 

Folkemusikk

Audun Stokke Hole (34) er ansatt som ny redaktør i bladet Folkemusikk og nettstedet folkemusikk.no. Stokke Hole kommer fra jobben som redaktør i Norsk bibliotekforum sitt tidsskrift og tar over etter Bjørn Sletten som har vært ansatt i et vikariat siden november i fjor. Sletten er nå redaktør og daglig leder for avisa Dølen.

Prosjektleder

May Grethe Lerum (49) begynte 1. oktober som prosjektleder i Aller forlag, i en nyopprettet ettårig engasjementstilling. Hun skal i hovedsak arbeide med utvikling av nye norske utgivelser. Lerum har bred erfaring både som journalist og litteraturkritiker, blant annet fra Hallingdølen, VG og NRK. Hun har siden 1988 også utgitt et femtitalls bøker i ulike sjangere på ulike forlag.

Redaksjonssjef 

Eli Halvorsen (43) er ansatt som redaksjonssjef for flater og utvikling i NRK Østfold. Hun har vært tilknyttet NRK Østfold siden 2011 som journalist og vaktsjef.

Til PR

Steffen Fjærvik skifter jobb til pr-rådgiver. Han har sagt opp i NRK og begynner som spesialrådgiver i kommunikasjonsbyrået Gambit H+K.

Annonse
Annonse