Annonse

Siden sist nr. 38 2014

Politisk nyttårsball

Stortingets presidentskap er bekymret for at det blir vel mye hverdag for stortingsrepresentantene. De vil gjerne ha flere fester og har satt at 770.000 kroner til et nyttårsball. President Olemic Thomessen har garantert begynt å glede seg alt. Som president blir han ballets midtpunkt. Med mindre han har tenkt å invitere de kongelige for å sole seg i glansen av dem. Men det finnes nok av festbremser på Stortinget. Trine Skei Grande (V) sier til Dagens Næringsliv at et nyttårsball er både «snobbete» og «gammeldags». Knut Arild Hareide sier det har «gått litt i ball for Presidentskapet». Audun Lysbakken (SV) synes det blir for pompøst og er ikke med på å bruke så mye penger «på moro for oss selv». Øyvind Korsberg (Frp) synes festen «oser av en flotthet fjernt fra folk».

Det er Stortingets fjerde visepresident, Ingjerd Schou (H) som hadde ideen. Men hun vil ikke tvinge representantene til å være med på ball. Her gjelder det å tenke alternativt og kreativt. Den beste løsningen er sannsynligvis å spørre Petter Stordalen om ikke de stortingsrepresentantene som er mest sugne på en fest, kan få lov til å kle seg ut og blir med på kjendisfesten til våren.

Flakslodd på Anundsen

Hadja Tajik som nå er justispolitisk talsmann for Arbeiderpartiet, skal være villig til å gjøre hva som helst for å få møtt justisminister Anders Anundsen til debatt. De to har kun møttes en gang til debatt i år. Nå lokker hun i VG med ti Flakslodd til Anundsen om han vil møte henne i debattmodus. Det er slik det må gjøres i våre dager. Nytter det ikke med pisk, må en fram med gulroten. Anundsen fortsetter nok å gjøre seg kostbar. Via sin politiske rådgiver kommer snart hentydninger om at det må tjue falsklodd til om han skal lokkes ut av statsrådshulen sin. 

Vi er ennå ikke kommet dit at politikere tar seg betalt for å stille opp i debatter. I alle fall forlanger de ikke noe for å komme i mediene. Det hadde de gladelig betalt for. Her representer Per Olaf Lundteigen et unntak. Han krevde en gang betaling av Kapital for å stille opp, mest for å provosere Trygve Hegnar. Det intervjuet ble det ikke noe av.

Klikkfeber 

Amedia forsyner seg rikelig av pressestøtten. Men det er ikke nok. De må skaffe seg andre inntekter. Nordlys mente lenge de hadde lagt gullegget med det nye nettstedet Buzzit. Poenget er å få sakene de publiserer spredt på sosiale medier. Det gir «klikk» og kikkene gir økte annonseinntekter. På Buzzit står de «klikkbare» sakene i kø. «Brannmann reddet hamsterfamilie fra flammene», «Derfor er høsten kjip for alle med store pupper», «Møt Jasmine (21). Hun har tre pupper». «Her kan du få en dildo servert med burgeren din». Slik holder de på dag etter dag. Problemet er bare at de har stjålet både saker og bilder i store mengder fra andre. De lover å skjerpe seg. 

Regjeringen foreslår å redusere pressestøtten og innføre 8 prosent moms på aviser. Det varer nok ikke lenge før vi hører argumentet at hvis de kutter i pressestøtten, vil vi få flere nettsteder som Buzzit. Hvis leserne orker da.

 

Ukens sitater

 

«Jeg lærte Angela Merkel å spise med kniv og gaffel»

Åpenhjertig fra Helmut Kohl om hvilke oppgaver en regjeringssjef må påta seg.

Kilde: Dagbladet

 

«Fange med flyskrekk ble dyr»

Aftenposten mener det er snakk om en reddhare, men Harald Stanghelle har også hørt rykter om at det var løse fugler det til slutt endte opp i.

Kilde: Varden

 

«Du må snart ha en sikker jobbanalyse for å gå på dass»

Oljeservicegründer Ståle Kyllingstad reagerer på at også de trengende er underlagt et stengt HMS-regime.

Kilde: Dagens Næringsliv

 

«Nå risikerer mannen livsfarlig fengsel»

Det må være et fengsel med mye ebolasmitte det er snakk om her.

Kilde: Dagbladet 

Annonse
Annonse