Annonse

Bevegelser

Talkmore AS

Lars Christian Iuel er ansatt som ny daglig leder for Talkmore AS. Han kommer fra stillingen som CEO i Telenor Pakistan.

Lars Christian Iuel overtar stillingen etter Pål Barth Nilsen, som har valgt å søke nye utfordringer. Lederskiftet skjer 10. oktober 2014.

 Jeg ser fram til å tiltre som daglig leder i Talkmore. Dette er et spennende selskap i Telenor-familien. Selskapet er veldrevet, og jeg gleder meg til å overta der Pål slapp, sier Lars Christian Iuel.

Pål Barth Nilsen fratrer etter ni år som daglig leder av selskapet, som ble grunnlagt i 2004.

Ny regiondirektør i Coop

Coop Norge Handel har ansatt Dag Ove ­Aksland som ny regiondirektør for Region Vest.

Aksland kommer fra stillingen som kommersiell direktør i Viking Fotball og tiltrer sin nye stilling 1. januar 2015. Bakgrunnen for ansettelsen er at Eldar Frøystad, regiondirektør gjennom mange år, går av med pensjon.

Ny økonomidirektør i Rema 1000

Tidligere fotballspiller Vegard Strøm er ansatt som økonomidirektør i Rema 1000 i Norge.

Strøm er utdannet ved Handelshøyskolen BI, og har vært profesjonell fotballspiller i Strømsgodset i 10 år. Han begynte deretter i ISS og senere Creuna hvor han senest hadde stillingen som CEO i Creuna Danmark, samt Group CFO i Creuna AS. 

Ny direktør i Keep-It

Keep-it Technologies har fått inn 25 millioner kroner i ny kapital og Kristen A. Hovland som ny adm. direktør i selskapet.

Bioteknologiselskapet Keep–it Technologies har gjennomført en kapitalutvidelse på 25 millioner kroner der nye investorer står for omtrent halvparten av kapitalen.

Kristen A. Hovland er ansatt som ny administrerende direktør i teknologiselskapet. Hovland har lang og bred erfaring fra ledelse innen merkevarevirksomhet og oppstart av nye selskaper og kommer fra stillingen som Nordensjef i Nestlé Nespresso. Hovlands hovedoppgave blir å virkeliggjøre det store markedspotensialet til holdbarhetsindikatoren nasjonalt og internasjonalt.

Purus Joti AS

Purus Joti AS har ansatt Søren Knudsen som ny salgssjef fra og med 01.10.2014. Knudsen har siden august 2013 jobbet som Key Account Manager og vil nå også få ansvar for salget i Purus Norge.

BG Group

Helge Lund går til jobben som toppsjef i det internasjonale olje- og gasselskapet BG Group.

I en børsmelding i London bekrefter det internasjonale olje- og gasselskapet BG Group at Helge Lund starter som selskapets nye leder fra 2. mars. Selskapets hovedvirksomhet dreier seg om utvikling og produksjon, spesielt av flytende naturgass (LNG).

Statoil

Styret i Statoil har konstituert Eldar Sætre som konsernsjef med umiddelbar virkning.

Dette kommer som følge av at konsernsjef Helge Lund fratrer stillingen umiddelbart, men vil stå til disposisjon for Statoil i oppsigelsestiden fram til 1. mars neste år, står det i en børsmelding onsdag morgen. Han har vært konsernsjef siden 2004.

Sætre har sittet i sentralledelsen av Statoil siden 2003, vært økonomi- og finansdirektør til 2010, og siden hatt ansvar for strategi og forbedringer. Han vil få en grunnlønn på 5,7 millioner og ta del i ordningen for bonus og opsjoner tilsvarende den Helge Lund har hatt.

Ny forsvarsminister

Tidligere sjef for nasjonalgarden, Stepan Poltorak, er utnevnt til ny forsvarsminister i krigsherjede Ukraina.

Den ukrainske nasjonalforsamlingen utnevnte Poltorak tirsdag formiddag. 49-åringen ble nominert av president Petro Porosjenko mandag og var eneste kandidat til å overta stillingen.

Han tar dermed over etter Valerij Heletej, som ble avsatt søndag på grunn av en rekke ydmykende nederlag i kampen mot prorussiske opprørere i Øst-Ukraina.

Ny førsteminister i Skottland

Nicola Sturgeon blir ny leder i det skotske nasjonalistpartiet SNP og Skottlands neste førsteminister, ettersom hun er eneste kandidat.

Sturgeon er viseførsteminister og tar over for Alex Salmond, som kunngjorde sin avgang etter nederlaget i folkeavstemningen om uavhengighet fra Storbritannia i 18. september.

Sturgeon ledet ja-siden i valgkampen sammen med Salmond, og hun blir regnet for å være hjernen bak uavhengighetskampanjen. 44-åringen har gjort det klart at hun ikke har gitt opp kampen for skotsk selvstendighet selv om nei-siden vant folkeavstemningen med 55 prosent av stemmene.

Helse Midt-Norge

De ansatte har i lang tid uttrykt omfattende misnøye med direktøren Trond Michael Andersen. Forrige uke skrev de et brev til Helsedepartementet de hevder at Andersen har så åpenbare svakheter som leder for Helseforetaket at han ikke bør fortsette i sin stilling. Dette førte til at Høie engasjerte seg personlig i saken, og at styret ble oppfordret til å sparke Andersen.

Mandag trakk styrelederen i Helse Midt-Norge seg fordi hun nektet å følge oppfordringen om å gi Andersen sparken. Hun sa at hun mente eieren, Helsedepartementet, detaljstyrte virksomheten, og bryter viktige prinsipper for god eierstyring.

NAAF

Trond Solvang fratrer sin stilling som general­sekretær i Astma- og allergiforbundet, etter ønske fra det nye styret.

Fratredelsen skjer som følge av flere konflikter mellom ledelsen og styret, primært som følge av at styret ikke klarte å bli enige om årsbudsjettet. Det er det nye forbundsstyret som har ytret ønske om å fortsette uten Solvang.

Politisk redaktør

Kjetil B. Alstadheim går fra å være politisk kommentator til å bli politisk redaktør i DN. Sofie Mathiassen, som har jobbet som politisk redaktør i DN siden 2006, går over i en ren kommentatorjobb. Alstadheim, som har vunnet Riksmålforbundets gullpenn, NTBs språkpris og Den store journalistprisen, har vært ansatt i kommentaravdelingen siden 2005.

Annonse
Annonse