Annonse
Forfatter Lara Rashid. Foto: Astrid Waller

– Den mest nådeløst ærlige boka jeg har lest

– Den også noe av den mest respektfulle og kjærlighetsfulle boka jeg har lest. Jeg har lest alle bøkene om 22. juli som har kommet i høst. Denne boka handler også om 22. juli. Men det du gjør, Lara, er å trekke meg inn i et annet univers hvor du beskriver de traumene som dine foreldre og dine besteforeldre har opplevd, uten å sammenligne dem med det du har opplevd, fortsatte Grosvold. 

Hør hele samtalen her.

«Hold meg til jeg sovner» er en gripende familiehistorie, en håpefull fortelling om å finne seg selv i sorgen og en norgeshistorie vi aldri må glemme.

Fire år gammel flykter Lara Rashid og familien hennes fra irakisk Kurdistan. Familien blir bosatt på Nesodden, og føler at de har kommet til verdens fredeligste land. Men mørke skygger skal legge seg over det nye livet deres.

Aschehoug

22. juli 2011 blir Bano, familiens eldste datter, drept på Utøya. Lillesøsteren Lara overlever. Hun vitner i rettssaken året etter angrepet, blir offentlig kjent som en tydelig talsperson mot rasisme og høyreekstremisme, og utdanner seg i utlandet. Samtidig kjemper hun mot den bunnløse sorgen etter søsteren og sine egne traumer fra terrorangrepet. Hvordan finner man veien videre etter å ha overlevd?

Lara overtar søsterens drømmer og ambisjoner. Hun gjør det søsteren ville gjort, og lever videre for henne. Dette er en historie om hvor lang tid det kan ta å komme ut av mørket, og hvor vanskelig det er å leve sitt eget liv.

Denne boken blir i deg lenge etter endt lesing.

Annonse
Annonse