Annonse
Annonse
Annonse
Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) under en pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB

10 millioner til filmer som ble rammet av pandemien

 

 

 

 

 

 

Kompensasjonsordningen vil bli administrert av Norsk filminstitutt (NFI), og filmprodusenter kan nå søke om midler for filmer som var i distribusjon i perioden 13. mars til 30. september 2020, skriver regjeringen i en pressemelding.

Kinovisning er tradisjonelt den viktigste inntektskilden for norsk spillefilm. Kinoinntektene fra én film vil i mange tilfeller være avgjørende for produsentens drift og for å kunne sette nye prosjekter i gang.

Produsenter som hadde satt opp filmer for visning på kino i mars 2020 ble rammet av nedstengingen av samfunnet. Etter hvert åpnet kinoene, men med betydelig redusert kapasitet. Når kinoene igjen fikk åpne opp, ble flere filmer satt opp på tross av strenge restriksjoner. Disse filmene vil kunne få noe av de tapte billettinntektene fra kinovisning kompensert.

– Jeg er glad for at vi med denne ordningen kan hjelpe filmprodusenter som ble rammet av stengte kinoer i mars 2020. Vi ser også at det kan være behov for å kompensere filmer som ble satt opp på kino i perioden med strenge restriksjoner på kapasitet, før stimuleringsordningen kom på plass 1. oktober 2020, sier Abid Raja.

Flukten over grensen, Elleville Elfrid, Fjols til fjells, Alle utlendinger har lukka gardiner, Alt det jeg er, Torden, iHuman, og Alle må dø er noen av filmene som var satt opp på kino da samfunnet stengte ned i fjor.

 

 

 

 

 

 

 

Annonse
Annonse