Annonse
Mange har klaget på disse bildene, som er hentet fra NRKs sexguide. Foto: Faksimile / NRK
SKRÅBLIKK

Helt frivillige stillinger på NRK

SKRÅBLIKK. På NRK.no i helgen kunne de vise 60 ulike samleiestillinger. Etter to dager hadde de fått i gjennomsnitt to protester per stilling. Kritikerne synes ikke det er NRKs oppgave å avbilde og beskrive «hundestillingen», «labbetuss», «frosken» og «trillebårstillingen».

Det er par som frivillig demonstrerer de ulike stillingene. NRK understreker at de ikke gjennomfører et samleie foran kamera. De bare later som. NRK mener serien også inneholder et innslag av humor. NRK understreker også at det hele er basert på frivillighet.

Under koronatiden har myndighetene presset på for å få folk til å gjøre som de blir bedt om. Det er ikke snakk om noe slikt press på dette området. Folk flest skal ikke bli oppfordret eller presset til å kle av seg og vise hvordan de gjør det framfor kamera.

Det skal også være frivillig å følge med på statskanalens folkeopplysning på dette området.

Når en skal til fastlegen eller ta koronavaksinen, blir en ikke spurt om en har fulgt med på NRKs folkeopplysning. Alt skal være frivillig. Og ingen skal måtte oppgi om en foretrekker «frosken» eller «trillebåra».

Det var så pass mange spesielle stillinger her at NRK kan regne med støtte fra Innovasjon Norge om de holder dette nivået framover.

Kvinnene kommer

Oslo Redaktørforening har utpekt Helje Solberg, nyhetsdirektør i NRK, til årets redaktør, årets hederspris: går til Gry Egenes, redaktør for metode og etikk i Dagens Næringsliv, årets meningsbærer: Nina Kristiansen, redaktør i forskning.no og årets nyskaper blir Ida Eliassen-Coker, sjefredaktør i Altså.

4 kvinner. Ingen menn.

Men det er mer fart i E24 som har funnet fram til skribenter for serien om ledelse og arbeidsliv. Her er det 23 kvinner og en mann. Den ene mannen var ikke til å komme forbi. Han er meget dyktig. Dessuten er han den eneste som bruker briller.

27 statsråder tar fatt

Nå blir det slutt på kritikk for at en regjering ha for mange statsråder. Det er bare å vise til Israel. Hele 27 statsråder har fått plass i regjeringen. Mens vi her i landet har klart å få fire partier inn i regjeringen, disker Israel opp med syv regjeringspartier.

Det kan se ut til at det er ut fra prinsippet «alle skal med» de danner regjering i Israel. Det er det ikke. Det er ut fra prinsippet «han er vi lut lei» det skjer. Og den de er lut lei er statsministeren de siste 11 årene, Benjamin Netanyahu.  

Ukens sitater

Milliardærarving på tvangssalg

(Finansavisen)

Det står ikke noe om hva en må ut med for å sikre seg Maria Høili.

50 prosent av den voksende befolkning i Oslo har nå fått én eller to vaksinedoser

(Pressekonferanse)

Her har byrådsleder Raymond Johansen misforstått. Det er få av de voksende, men 50 prosent av de utvokste som er vaksinert.

Bransjen kan ikke akseptere at brukerne oppfører seg som struts

(Aftenposten)

Daglig leder i Voi, Christine Moe Gjerde, ber folk oppføre seg som folk på sparkesykkelen.

 

Annonse
Annonse