Annonse
Vinner av NM i slampoesi i 2019: Olav Andreas Abildgaard. Fra finalen på Uhørt i Oslo. Foto: Vibeke Røgler / Foreningen !les

LitFestBergen ny arrangør av NM i slampoesi

Norgesmesterskapet i slampoesi begynte som et samarbeid mellom Foreningen !les og De norske bokklubbene i 2005. Siden den gangen har Foreningen !les årlig stått som hovedarrangør av finalen, og samarbeidet med ulike litteraturfestivaler og lokale aktører om delfinaler rundt omkring landet. Foreningen !les har vært en viktig aktør i å bygge opp dette uttrykket gjennom mange år.

 Vi har hatt mye glede av å arrangere NM i slampoesi. Det har vært mange uforglemmelige delfinaler og finaler. Vi er stolte over den jobben vi har gjort med å etablere og videreutvikle konseptet, sier daglig leder i Foreningen !les, Silje Tretvoll.

Daglig leder i Foreningen !les, Silje Tretvoll

Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som sprer leselyst og skaper lesere blant barn og unge. Hovedfokuset for foreningens arbeid framover skal være formidling til denne målgruppen. Foreningen !les har derfor besluttet at organisasjonen ikke skal arrangere NM i slampoesi videre. Det betyr at en ny arrangør nå vil overta hovedansvaret for Norgesmesterskapet.

 For oss har det vært viktig å finne en ny solid aktør som kan videreutvikle NM i slampoesi. LitFestBergen har med glede og stort engasjement påtatt seg dette ansvaret og overtar nå arrangørrollen. Det er vi veldig fornøyde med, sier Tretvoll.

Programrådgiver ved LitFestBergen, Hjørdis Losnedahl. Foto: LitFestBergen

Programrådgiver ved LitFestBergen, Hjørdis Losnedahl, mener slampoesi passer godt inn deres ambisjoner.

 Det er en spennende form for litteraturformidling, og rundt om i landet finnes det et stort og dedikert miljø. Å ta del i og ønske dette miljøet velkommen til festivalen i februar, passer rett inn i vår profil. Vi gleder oss stort, sier Losnedahl.

LitFestBergen arrangerer NM-finalen i slampoesi lørdag 12. februar 2022.

Annonse
Annonse