Annonse
Kjetil Rolness med 186.000 «feil». Foto: Mimsy Møller / Samfoto
Skråblikk siden sist

Norgesrekord i feil

Kjetil Rolness må ha satt Norgesrekord i feil i en artikkel. Ifølge redaktør Trygve Hegnar har han prestert 186.000 feil i én og samme artikkel i Aftenposten.

Rolness skriver at «likhetslandet Norge har nå over 186.000 personer med mer enn én milliard dollar i investerbar formue, utover egen bolig».

Det er riv ruskene galt. «Kjetil Rolness kommer altså med 186.000 feil. Disse formuende personene finnes ikke», durer Hegnar i vei.

Når Rolness skriver om arveavgift, leser Hegnar som fanden leser Bibelen. Og han praktiserer konsekvent det motsatt av det Martin Luther anbefaler i forklaringen til det åttende bud: at man skal ta ting i beste mening.

Rolness skrev 186.000 dollarmilliardærer i Norge (boligformue ikke medregnet). Det skal være millionærer.

Ny trend?

Biblioteket er kjent for at det er gratis å låne bøker. Nå for tiden arrangeres det rett som det er møter på bibliotekene også. Det koster som regel ikke noe å delta.

Men nå kan en ny trend være på gang. På biblioteket i Kristiansand må man betale for å gå på do. Det koster 10 kroner, skriver Morgenbladet.

Det er ikke krav til egeninntjening som ligger bak. Og prisen er det ingen ting å si på – den ligger på nivå med det forfattere får i royalties for strømming av bøker.

Grunnen til at de må ta betalt er at det dette er den eneste måten å hindre at folk fra rusmiljøet bruker doen på biblioteket både som dusj og sprøyterom. Hvis de hadde kombinert dobesøket med å lese ei bok kunne de kanskje fått sluppet inn gratis.

Bil framfor bok

Dagens Næringsliv har gjennom en årrekke hatt bokspalten «På nattbordet» der folk har snakket om hvilke bøker de leser – og noen om hva de har planer om å lese. Den er nå innskrenket til en ukentlig spalte.

I DNs magasin, D2, tar en igjen det tapte, riktignok ikke med en bokspalte, men med spalten «Mitt kjøretøy». Her forteller TV-kokk Lise Finkenhagen om sin Porsche 718 Cayman.

Det spesielle med denne bilen er at en sitter lavt, slik at en kan føle hver eneste stein i veibanen, sier hun.

Prisen er imidlertid høy.

Hjem fra ferie

«Krever at justisministeren avbryter sommerferien», skriver VG. Før i tiden var det gjerne forbundet med alvorlige saker når politikere krevde at en statsråd avbryter ferien.

VG gjør sitt beste for å opprettholde denne tradisjonen, men etter at folk har sittet på hjemmekontor i nesten et år, og har hatt ørten møter på teams i uka, er ikke kontoret hva det en gang var.

Men Torgeir Knag Fylkesnes (SV) mener i alle fall at Monica Mæland bør avbryte ferien for å ha møte med politidirektøren. Det hadde ikke blitt samme smell i det om han hadde bedt dem ta en prat på Teams.

Ukens sitater

Grisene er sosiale og nysgjerrige og egner seg godt som terapeuter

(Adresseavisen)

Hvis køen til psykolog er for lang, kan det være verd et forsøk – og det er gratis.

Som skuespiller vil man spille ond. Man får sjelden mulighet til å være spesielt ond ellers i hverdagen, så det er deilig å få kjenne litt på den følelsen

(Dagsavisen)

Atle Antonsen om ondskap som inspirasjon.

Stridsvogn fra 2. verdenskrig funnet i kjelleren til 84-åring

(Forsvarets Forum)

Kjekt å ha dersom det skjer noe og det tar for lang tid før politiet er på plass.

71 år gamle Ben Hjelmervik har funnet opp en løsning som skal redde fiskere opp fra sjøen

(Fiskeribladet)

Et godt gammeldags tau holder ikke i våre dager.

Annonse
Annonse