Annonse
KAMARA stakk av med prisen for Årets gjennombrudd under Musikkforleggerprisen 2021. Foto: Michael Angeles
Musikkforleggerprisen 2021

KAMARA er Årets gjennombrudd og Eldar Vågan vant pris for musikk i NRK-serien Rådebank

Med et begrenset antall spesielt inviterte gjester i Marmorsalen på Sentralen i Oslo ble Musikkforleggerprisen 2021 en intim affære. Bare et par uker etter at Musikkforleggerprisen 2020 ble feiret i fjor stengte landet ned, men det er helt tydelig at skaperevnen holdt stand hos veldig mange. Blant både vinnerne og de nominerte til årets musikkforleggerpriser er nivået skyhøyt, og juryen hadde lange diskusjoner om hvem som til slutt skulle mottade gjeve prisene, ifølge en pressemelding.

Et utvalg fikk også lov til å være med på utdelingen i Marmorsalen på Sentralen onsdag kveld og feire året som var, med opptredener fra Sondre Lerche, Darling West, KAMARA, Fredrick Schjelderup og Julie Kleive & Joachim Kwetzinsky

Utdelingen var den sjuende i rekka og prisene som ble delt ut var Årets verk, Årets gjennombrudd og Årets opphaver innenfor populærmusikk, klassisk / samtidsmusikk samt Årets synkronisering, Årets mest spilte låt og Ærespris.

Innenfor populærmusikken var det Adam Ezzaris låt «Elsker / hater min hood» som ble kåret til Årets Verk. Fatumata Kamara, aka KAMARA, fikk pris som Årets gjennombrudd og produsentduoen STATE som Årets opphaver.

Blant klassisk / samtids-kategoriene var det Kjetil Djønne som fikk pris som Årets gjennombrudd, Nils Henrik Asheim som Årets opphaver, mens Helge Iberg vant pris for Årets verk for «Songs From the Planet of Life»For andre gang ble også prisen for Årets synkronisering delt ut og denne gangen var det Eldar Vågan som vant for låta «Min kjære du» som var med i suksesserien Rådebank på NRK i fjor.

Prisen for Årets mest spilte låt ble delt ut til et kjent navn i Musikkforleggerprisen-sammenheng, nemlig Caroline Ailin som har bidratt på hiten «Don’t Start Now» med Dua Lipa. Hun vant sist Musikkforleggerprisen for året 2016 som Årets gjennombrudd – populærmusikk

Som kronen på verket ble Æresprisen delt ut til musikkbransjeveteran Helge Westbye for hans mangeårigeinnsats og bidrag til kanskje spesielt de mindre kommersielle sjangrene, gjennom musikkselskapet Grappa. Som mottaker av prisen får han også 20.000 kroner som han skal gi videre til et talent han har tro på. Talentet han har valgt er musiker Daniela Reyes Holmsen.

Annonse
Annonse