Annonse
Bakrus er ute med nytt album. Foto: Krister Knutsen Trøen

Bakrus er ute med albumet «Lover ingenting»

Bandet Bakrus slapp albumet «Lover ingenting» fredag. Et presseskriv beskriver albumet som «et manifest om ikke å strekke til».

Om å bli fortalt at man kan gjøre det bedre, men ikke hvordan. Om å kjenne på at ikke alt er som det skal samtidig som man konstant jobber med å overbevise alle andre, og kanskje mest seg selv, om at alt er bra.

Hva skjer om man slutter å jage etter det eple på den høyeste greinen, og begynner å forsyne seg av de innen rekkevidde? Mister du sjansen på å nå toppen, eller sitter du med 10 epler i hånda fremfor et på toppen av juletreet.

Sammen tok de turen til Per Borten (Spidergawd) og Sørgården Studio og forsøkte å finne det ut.

Svaret får du tolke selv.

Hverdagsrock

Bakrus kastet seg på det nasjonale musikkjøret med sin debut singel «Psykotisk Hverdag» i 2016, og skulle straks vise seg om verdige utfordrere innen sjangeren av foraktfull og relaterbar hverdagsrock. Med tydelige referanser til helter som Jokke & Valentinerene, Raga Rockers og Dum Dum Boys, bygger Bakrus 2021 på gårsdagens halvtomme fatøl med pågangsmotet og fremtidshåpet til dagen derpå.

Bandet, som Disharmoni har karakterisert som med «...potensial, vilje, og evne», har sakte, men sikkert peilet seg ut en potent og jagende fremgangsmåte, og bygget seg opp et stødig rykte på punkrock-scenen. Selveste Sola Johnsen fra DumDum Boys har påpekt at «Gutta her beviser at punken lever igjen» og at «De er tightere de her enn det vi var i den alderen».

Og det skal de ha. At Bakrus leverer på sine konserter er like sikkert som at du treffer 23-åringer i ølkø på Bunnpris 17.55 på en lørdag. De er uten tvil et av de mest energiske og solide livebandene der ute.

De vet hvorfor de er der, hva de skal, og hvem de skal ha med seg.

Resultatet er rask og frustrert pønk, med passivaggressiv lyrikk, som brytes opp av roligere partier av mykere melodier om hårsåre tema. Musikalsk Bakrus handler om kjærlighet og nærhet, og hvordan tapet av – og mangelen på, nettopp dette – resulterer i frustrasjonen og sinne.

På albumet har Bakrus endelig tatt steget ut av hjemmestudioet i fjellheimen og flyttet produksjonen til Sørgården Studio med Per Borten (Spidergawd) som produsent. Mange sene kvelder og lange timer senere står bandet endelig klare for å presentere «Lover Ingenting» og befeste sin posisjon i den norske punkrock scenen.

Bakrus:

Jonas Jansen Ramsfjell – Vokal og gitar

Steffen Lilleevjen – Gitar

Vegard Moan Viken – Bass

Odd Ragnar Bukkvoll – Trommer

Høstturnè 2021 

15.10 Trondheim - All good clean records, signering fra 16:00 - 17:30
15.10 Røros - Ungdommens Hus 
16.10 Røros - Ungdommens Hus 
29.10 Trondheim - Verstedhallen & Lobbyen 
18.11 Sarspborg - Glennhuset  (med The Dogs) 
19.11 Porsgrunn - Sort & blå scene (med The Dogs) 
20.11 Porsgrunn - Sort & blå scene (med The Dogs) 
10.12 Hamar - Festiviteten Bar & Scene (med Valentourettes) 
11.12 Oslo - Krøsset 

Annonse
Annonse