Annonse
Geir Sundstøl er ute med albumet «St. Hanshaugen Steel». Foto: Eirik Stordrange

Geir Sundstøl, «strengenes herre», er ute med nytt album

Albumet lokker oss med på en drømmeferd gjennom lydlandskaper av sjeldne instrumenter, engleaktige gjesteopptredener, tivoli-attraksjoner og 1960-talls sci-fi, for å nevne noe.

Etter å ha deltatt på over 400 album som bakmann og studiomusiker, ga den mangfoldige gitaristen og instrumentsamleren Geir Sundstøl oss en albumtrilogi av egne komposisjoner. Nå er han tilbake med en oppfølger av det Spellemannpris-vinnende albumet «Brødløs».

«St.Hanshaugen Steel» byr på et vidt spekter av sjangerreferanser, og tar oss videre inn i Sundstøls filmatiske, særegne lydbilde. Innimellom flere lag med glitrende steel, trakterer Sundstøl et imponerende utvalg instrumenter, fra rått bassmunnspill via lavhastighets-steel til glassklar marxophone.

Gjesteopptredener fra blant andre Sølvguttene og Arve Henriksen kan, sammen med lyder fra langt mørkere kroker av St.Hanshaugen Steel, få håret til å reise seg på helt forskjellige vis. Nordic Noir med englekor.

Sundstøls sound er filmatisk, men sjangerløs, eksperimentell og samtidig forfriskende åpen for enhver nysgjerrig lytter. Det organiske og subtile blandes nå med en ny palett syntetisk maling, et uunngåelig resultat av Sundstøls eskalerende G.A.S.-lidelse: Gear Acquisition Syndrome.

I likhet med Sundstøls tidligere utgivelser fra Hubro, er «St.Hanshaugen Steel» mikset av Bård Ingebrigtsen og mastret av Helge Sten.

Sundstøls faste våpendragere er med: tangentmann David Wallumrød, trommeslager Erland Dahlen, bassist Jo Berger Myhre og bassist Mats Eilertsen. Sølvguttene drysser sitt gullstøv over Sundstøls musikk for første gang på denne plata, og en annen unik stemme, ny i denne sammenhengen, er Arve Henriksen, som setter sitt uttrykksfulle preg på åpningssporet, «Våg».

Annonse
Annonse