Annonse
Artist Hanna Venia Foto: Estera Johnsrud

Hanna Venia er ute med albumet «Speil»

Med sitt faste band bestående av Martin Gjerde, Andreas Haga og Steinar Mossige spilte Hanna Venia inn albumet over tre sensommerdager i Musikkloftet studio. Espen Tappel, som har vært både produsent og gjort mix, forteller:

– En ting som gjorde stort inntrykk på meg var Hannas tilstedeværelse i opptakene. Hun vrengte bokstavelig talt sjelen på hvert take, på hver låt. For min del har det vært utrolig gøy å jobbe med så bra musikere. Musikerne i bandet er solide og samtidig åpne for alt mulig av rare idéer. Det har vært en utrolig spennende tid, i postproduksjon og miks, der Hanna og jeg har utforsket våre forskjellige bakgrunner, jeg fra pop og hun fra jazz, en forening jeg føler gjenspeiles i albumet. Det er et vell av følelser i albumet, og den sangen som berører meg mest er «Skrubbsår», som handler om hvor vondt det kan være å følge et barn til barnehagen, sier produsent Tappel.

At albumet heter «Speil» er ingen tilfeldighet. Tematisk handler tekstene nemlig om det å være menneske, både i stort og smått.

Fig Tree Music

– Jeg lager musikk ut fra det som ofte kalles en «ache» på engelsk. Idéene kommer gjerne når det er noe jeg trenger å bearbeide. Plutselig lar musikken meg sette ord på hva som foregår. Den fungerer som et slags speil på livet. I mine egne sanger finner jeg bekreftelsen jeg trenger for å føle det jeg føler og kjenne at det er greit», forteller Hanna Venia.

Albumet har en dynamisk helhet, til tross for at låtene er laget over hele 10 år og noen av sporene også er helt a cappella. At tekstene er på dialekt gjør det hele nærere og oppmuntrer til å la musikken berøre.

Hanna Venia er artistnavnet til sanger og låtskriver Hanna Nydal (f.1992), født og oppvokst i Kristiansand. Hun er utdannet på jazzlinja ved Norges Musikkhøgskole og medlem av det improviserende i vokalensemblet Oslo 14. Musikken hennes finner man i samme musikalske landskap som No.4, Frida Ånnevik og Marthe Wang, samtidig som hun har en tydelig egenart i sin stemme og låtskriving.

Hanna Venias musikk er en venn å gå tur i skogen med. Det er jazz, pop og kanskje visekunst, til og med. Hanna Venia skaper rom til å kjenne etter. 

Annonse
Annonse