Annonse
Annbjørg Lien er ute med ny singel, og plata kommer også etter hvert. Foto: Tobias Hole Aasgaarden

«The Clock is Ticking» – første singel fra Annbjørg Liens kommende album

– Ettersom det hverdagslige tempoet stadig øker og forårsaker mye stress, forblir tid et aktuelt aspekt i dagens samfunn. Fra tradisjonens perspektiv, er tid noe som understreker verdien av det å omfavne øyeblikket, sier artisten i en pressemelding.

Annbjørg Lien har vært en ruvende skikkelse innenfor norsk og internasjonalt musikkliv i flere tiår. Det er få som har gjort like mye for å utvikle og formidle bredt den norske folkemusikken i inn-og utland.

Albumet «Janus» vil slippes i februar 2022. I 2019 fullførte Annbjørg Lien doktorgraden i hardingfelespill ved Universitetet I Agder, dette albumet er resultatet av hva hun jobbet med: å utvikle og utforske folkemusikken med full respekt for tradisjonen. 

«Janus» er en produksjon som ser både bakover og fremover i tid – fremkaller døråpninger som kan symbolisere avslutninger og nye begynnelser i en kompositorisk utforskingsprosess, sier hun.

Albumet er inspirert av Liens gjensyn med folkemusikktradisjonen i Setesdal, Norge. Hun ble i 2020 prosjektleder for UNESCO Setesdal (Setesdalsfolk), og har et spesielt engasjement til denne tradisjonen. På sitt nye album har hun definert typiske musikalske kvaliteter, identiteter og signatur-egenskaper i tradisjonelle hardingfele-slåtter som er i bruk i Setesdal, og tatt utgangspunkt i disse som komposisjonsverktøy. Slike musikalske signaturer innebærer ofte instrumentale kvaliteter som kan påvirke hvordan musikken er organisert.

Annbjørg Lien har gitt ut syv soloalbum og bidratt på minst 100 album. For sine soloalbum har hun vært nominert til Spellemannprisen hele fem ganger. Hun har mottatt en rekke priser både I Norge og i Norden, blant annet Gammlengprisen og Anders Jahres kulturpris.

Annonse
Annonse