Annonse
Ina Wroldsen har fått en av hovedrollene i musikalen CATS. Foto: Truls Qvale

Ina Wroldsen til CATS i rollen som Grizabella

Norske Ina Wroldsen spiller en av hovedrollene når Andrew Lloyd Webbers suksessfulle og legendariske Musikal CATS kommer direkte fra London West End til tre norske byer i 2022.  

– Vi er ekstremt stolte over å kunngjøre at Andrew Lloyd Webbers suksessrike musikal CATS, en av tidenes mest elskede musikaler, vil spille i tre norske arenaer oktober og november 2022.  At vi endelig kan fortelle at vår egen Ina Wroldsen skal medvirke i en av hovedrollene som Grizabella gjør dette stort på mange vis, sier Martin Nielsen i Live Nation.

– Elsker musikal

– Første gang jeg hørte CATS, var jeg 10 år. Holmlia barne- og ungdomskor satte opp stykker av musikalen, og i aulaen på Hallagerbakken skole fikk hele koret kle seg ut som Jellicle-katter. Jeg hørte «Memory» og skal ærlig innrømme at lyden av tonene blandet seg med en intens følelse av misunnelse for solisten som skulle fremføre den, fordi «Memory» var noe av det vakreste jeg hadde hørt. Jeg var bergtatt, sier Ina Wroldsen.

– Selv fikk jeg rollen som Meister Metrøffelis og jeg elsket det, men som alle andre i barnekoret var det Grizabella jeg forelsket meg i. Jeg hadde Elaine Page og Grizabella på repeat i månedsvis. legger hun til.

Basert på T. S. Eliots Old Possums «Book of Practical Cats», er CATS et av de showene som har spilt lengst i West Ends og Broadways historie. CATS feirer og markerer sitt 40-årsjubileum i 2021. Musikalen hadde verdenspremiere på New London Theatre i 1981 hvor det spilte i imponerende 21 rekordår, med nesten 9000 forestillinger. Musikalen ble kronet med både Olivier og Evening Standard Awards for Beste Musikal.

Sett av 73 millioner i 40 land, men kommer nå for første gang til Trondheim og Stavanger 

Ekte drøm som går i oppfyllelse

– Det å få lov til å synge Grizabella på scenen sammen med London-ensemblet i CATS er for meg intet annet enn en ekte drøm. Når det gjelder min drøm om å synge i en musikal, så har jeg aldri har hatt tid til å gi det den tiden og dedikasjonen noe sånt krever før nå, i denne mini-turneen med CATS i Norge. Derfor er dette virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Jeg er beæret og stolt over å ha blitt spurt, og jeg kommer til å behandle rollen som Grizabella med all respekten dette fortjener, avslutter Wroldsen.

Annonse
Annonse