Annonse
Christer Falck ber norske artister lete på loft og i kjellere etter uutgitte plateperler. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Christer Falck leter etter «glemte album» – ber norske artister sjekke skap, kjellere og loft

Den første tittelen i hans nye, folkefinansierte utgivelsesprosjekt er allerede klar: Levi Henriksens band Heart of Mary, som aldri ga ut sitt ferdig innspilte andrealbum fra 1989.

Heart of Marys andre album «Down Below is the Town I Know er underveis – 32 år etter at det ble innspilt gis LP-en» ut. Det er det første i et nytt «Lost Album»-prosjekt. Foto: Falck

– Historien har vist seg at mye av det virkelige gullet i både norsk og utenlandsk musikk ennå ikke er gitt ut. Heart of Marys «Down Below is the Town I Know» er et klassisk eksempel på en plate som burde ha vært ute. For lenge siden, sier Christer Falck, som legger til:

– Sjansene for at det finnes mye mer gull der ute er store. Nå oppfordrer artister om å lete i skap, kjellere og på loft etter plater som muligens er bedre enn de husker at de var. Det finnes mange grunner til at plater aldri kom ut. Oftest er det fordi bandmedlemmer ble uenige eller uvenner, gikk i forskjellige retninger, at noen begynte i andre band, at noen flyttet til utlandet eller vokste fra hverandre.

«Lost Albums» er tittelen på det nye Falck-konseptet, som følger etter en rekke andre nyutgivelsesprosjekter, blant dem Norske albumklassikere på CD, som har finansiert og utgitt 123 titler på seks måneder.

– Siden jeg har innsett av at det ikke går an å leve av ny musikk som plateselskap lenger, uten å gå 100 prosent på akkord med meg selv, har jeg heller valgt å se tilbake. Prøve å løfte frem de platene som har gått under radaren og i dette tilfellet grave frem gull som burde ha vært på både CD og vinyl for lengst, sier Christer Falck til NTB.

Ideen kom ikke uventet via Prince-interessen til musikkfremmeren.

– Som ihuga Prince-entusiast har jeg funnet ut at de utgitte platene ikke nødvendigvis er de beste. Prince spilte i perioder inn nok musikk til en plate i uken, og jeg kan plukke ut 10 album som matcher det beste han har gitt ut. Jeg har sikkert klart å tuske til meg noen prosenter av det uutgitte. Bare det å vite at det vil komme en til to «nye» Prince-plater de neste 10-20-30 årene, gjør savnet litt mindre.

Annonse
Annonse