Annonse
Artisten Moddi er på vei til Trondheim og Olavsfest - til fots. Foto: Heiko Junge / NTB

Moddi på vei til Olavsfest i Trondheim – til fots

I disse dager går artisten Moddi pilegrimsleden mellom Oslo og Trondheim. I tillegg har han fått i oppdrag fra festivalen å skrive årets festivalsalme i tråd med festivalens tema som i år er rettferdighet.

Olavsfestdagene har lenge tenkt på å be en artist gå pilegrimsleden mellom Oslo og Trondheim. De valgte artisten Moddi som er en artist de beskriver som en som har vist stor evne til refleskjon og bevissthet for verden rundt seg.

Da Moddi ble spurt forteller han at han umiddelbart tente på ideen, men innså at vandringen ville bli både anstrengende og skremmende. Han håper det ville gi plass for de store tankene og ubehaget:

– Alle distraksjonene vi omgir oss med i hverdagen er noe vi bruker aktivt for å slippe unna, tror jeg. 2020 ble året jeg gikk til psykolog for første gang. Jeg betalte noen for å hjelpe meg å tenke disse store tankene. Og nå kaster jeg meg ut i en vandring hvor de store tankene er selve gulroten. Det er nettopp derfor jeg ønsker å gå pilegrim, for å konfrontere ubehaget i det hele, sa han til Ballade i juni.

Olavsfestdagene går av stabelen i Trondheim 28. juli - 3. august.

Annonse
Annonse