Annonse
Operaen byr på gratis digital visning av forestillingen i perioden mellom 20. mai og 3. juni. Foto: operaen.no

Operaorkestret hyller vår tids helter

 

Tre sterke verker av Beethoven og Strauss møter tre sterke rollemodeller i vår samtid – en hyllest til alle dem som gjør verden litt bedre, skriver Operaen i en pressemelding.

På programmet står et av Beethovens mest berømte verk, helte-symfonien Eroica, Coriolan-ouvertyren, som bygger på Heinrich von Josephs tragedie Coriolan fra 1804, og Richard Strauss' hornkonsert nr. 1, som han skrev allerede som 18-åring. Solist er Operaorkestrets egen solo-hornist, Maksim Semenov. Den musikalske ledelsen er ved Arvid Engegård

Mellom disse tre verkene møter vi noen av heltene som har viet koronatiden til livsnødvendig bistand, og til å holde hjulene i gang for andre. Sammen med musikken, representerer de motivasjon, empati og framtid.

Beethoven tilegnet sin 3. symfoni (Eroica) til Napoleon Bonaparte, men fjernet dedikasjonen da Napoleon utnevnte seg selv til keiser. Beethoven skrapte så hardt for å fjerne Napoleons navn at det ble et hull i partituret. Siden skrev han: «Komponert for å feire minnet om en stor mann». Med denne konserten vil Operaorkestret feire store mennesker i vår tid – de som har viet pandemitiden til å holde hjulene i gang for andre.

Ved siden av Beethovens helte-symfoni spiller Operaorkestret Coriolan-ouvertyren, som bygger på Heinrich von Josephs tragedie Coriolan fra 1804, den ultimate konflikten mellom krig og den alternative veien gjennom fred og empati. 

I midten stråler Richard Strauss' Hornkonsert nr. 1, et verk han skrev allerede som 18-åring. Solist er Operaorkestrets egen solo-hornist, Maksim Semenov.

Den musikalske ledelsen er ved Arvid Engegård.

Mellom disse tre verkene møter vi noen av heltene i samfunnet som har viet koronatiden til livsnødvendig bistand, og til å holde hjulene i gang for andre. Sammen med musikken, representerer de motivasjon, empati og framtid.

På forestillingssiden finner du programoversikt over medvirkende og trailer til konserten.

Det blir gratis digital visning av forestillingen mellom 20.mai og 3. juni.

 

Annonse
Annonse