DP helg

Den plettfrie innvandrer

Masud Gharahkhani er såpass plettfri at han kan krones som nummer to etter Kongen, mens er nytt saktearbeidende mannsutvalg er i emning og Gunhild Stordalen er fornøyd med at hun endelig kom seg av toget.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen spøk å være mann for tiden. Nå vil kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen komme mennene til hjelp. Ikke personlig. Det har hun ikke tid til. Hun vil nedsette et utvalg for å drøfte menns utfordringer, skriver Aftenposten.

«Det er ikke første gang det er lansert et utvalg for å drøfte menns utfordringer», sier hun. Det er nærmere bestemt 21 år siden mannsrolleutvalget ble opprettet.

De holdt det gående i fire år før de konkluderte.

Mennenes problemer er ikke blitt mindre med årene. Så det er et åpent spørsmål om de denne gangen må bruke mer enn fire år.

En mulighet er at hun nedsetter et utvalg for hvert av de problemene av viss størrelse menn sliter med. Da er det fare for at det blir minst 10 utvalg av det. Så det beste er sannsynligvis at hun fordeler problemene på tre utvalg som får maks et og et halvt år på seg for å fortelle om hvor veien går videre for mennene.

Inntil videre får mannfolkene forsøke å gjøre det beste ut av den krevende situasjonen de befinner seg i.

Med tog for klimaet

«Hadde jeg visst hva jeg gikk til, hadde jeg ikke gjort det. Hele COP-uka (klimamøtet) holdt på å gå ad undas». Den som risikerte det var Gunhild Stordalen i Eat, for hun valgte å ta tog framfor fly.

En del forsinkelser førte til at turen tok 78 timer. Det ble fem ganger dyrere å ta tog framfor fly. I ettertid har hun fått folk i Cicero til å regne på om klimautslippene med den lange togturen ble mindre enn om hun hadde tatt fly.

Men hun rakk i alle fall fram og fikk være med å redde verden.

-Det kan ikke ha skjedd mye på jernbanen siden toget ble oppfunnet for 150 år siden, sier hun til Dagbladet.

Det har hun nok rett i. De holder seg fortsatt med skinner, vogner, kjøreledninger og signalanlegg.

Den plettfrie president

Ifølge Aftenpostens kilder har ledelsen i Ap brukt «Stasi-metoder» for å forvisse seg om at den som skal velges til stortingspresident ikke har svin på skogen, ingen skjeletter i skapet eller har foretatt seg noe kritikkverdig så langt i livet.

De har funnet sitt lytefrie lam, den fullkomne rene som bare vil det gode og gjør det gode og ikke minst, følger alle lover og regler til punkt og prikke. Mannen er Masud Gharahkhani.

Og ikke nok med det. Statsminister Gahr Støre (Ap) sier han er stolt av at trolig blir Norges første stortingspresident med minoritetsbakgrunn.

Han har lagt inn «trolig» for å være på den sikre siden. Nå skal det ikke sies eller gjøres en eneste feil.

Masud Gharahkhani jobb nummer én er å gjenreise tilliten til Stortinget. Noen mener det en tapt. Politikerne holder imidlertid på som før- som om ingen ting har skjedd.

Masud Gharahkhani er nummer to etter Kongen. Kongen Harald ble kronet til sin gjerning som konge i 1991.

Ettersom Gharahkhani er så ren og plettfri som han er, og har fått en utfordring som er minst like stor som Kongen, burde også han få tilbud om å bli kronet.

Preses i Den norske kirke, Olav Fykse Tveit, vil garantert på rekordtid snekre sammen et opplegg som både kristne, muslimer, hinduister og humanetikere kan være med på.

Ukens sitater

«Det må ryddes i penderboligene.» (Aftenposten).

Et sted går grensen. Det får de som bor der klare selv.

«Knuste bilvindu. Direktør blåste over enda. Vekter fikk stein i fjeset.»

Det var ingen orkan. Det var heldigvis bare redningshelikopteret som har landet ved St.Olavs hospital i Trondheim.

«Å ligge på armen til Lars er som å hvile ved et eldgammelt fjell.» (Dagbladet).

Det er Lars Monsen Trine Rein snakker om.

Powered by Labrador CMS