DP helg

Politikere med Erna Solberg i spissen tester ut hva slags julesang de er.

Politikere vil ha mer sex på bygda

På bygda skal folk ligge mer med hverandre, Jens Stoltenberg er favoritt foran baker og bussjåfør og personlighetsutvikling via julesanger i NRK.

Publisert Sist oppdatert

Flere kvinner i fruktbar alder er fornøyd med at Erna Solberg ikke lenger er statsminister, for da slipper de maset om at de må føde flere barn. I Sp har de aldri hatt sansen for slike sentralistiske oppfordringer. Den slags må forankres lokalt. Det er nå i ferd med å skje i Trøndelag.

– Vi ser utfordringer med færre barn i skole og barnehage, så oppfordringen er klar – folk må ligge mer med hverandre, sier Håvard Haugan (Sp) til Trønder avisa.

Dette er ikke mer enn rett og rimelig at de på bygda klarer å sette så mange barn til verden at det ikke står ledige pulter i klasserommet. Et mulig tiltak er å gi støtte til de som ligger med hverandre mer enn gjennomsnittet og med bonus dersom det blir barn av det.

Trygve Slagsvold Vedum lover ikke noe nå, men i revidert budsjett kan det komme tiltak som etter hvert vil få fart på bosettingen på bygda og i grisgrendte strøk.

Julesanger i NRK

Det finnes ørten personlighetstester man kan ta. NRK engasjerer seg nå for at folk skal finne ut hvem de egentlig er. Det skjer ved at de stiller spørsmålet «Hvilken julesang er du?». De dumme og deilige vil da naturlig nok svare «Deilig er jorden». De med svakt syn og uklare synspunkter velger «Det lyser i stille grender», de som elsker å være oppe til langt på natt, «En stjerne skinner i natt» og de som synes livet er ganske ok velger «O, jul med din glede».

Kompetanse og innsatsvilje

Det er ingen grunn til å klage over sviktende kompetanse eller manglende innsatsvilje i den norske befolkningen. Det er hele 22 som er rede til å ta et tak som sentralbanksjef. Det som er spesielt positivt er å se bredden på søkerlisten. Her er det studenter, en rørlegger, en bussjåfør, en baker, flere pensjonister og en arbeidsledig. Dette er nok folk som har lest økonomi på si eller lært seg renter og avdrag i livets skole.

I og med at det nå skal være vanlige folk sin tur og at flere skal komme seg i arbeid, bør en absolutt sjekke om den arbeidsløse kan klare jobben.

Det mest påfallende er at det kun er en kvinne som har søkt, Ida Wolden Bache. Hun har endatil blitt bedt om å søke.

Hvorfor det er så kvinner som søker, vil det ganske sikkert bli forsket på.

Vent med renten

Det er «Umusikalsk og døvhørt» å øke renten nå, sier sjeføkonom Øystein Dørum til Nettavisen. Han viser til at koronapandemien har skapt ny usikkerhet om den økonomiske utviklingen. Noe som er like viktig er at vi må kunne leve med den renten vi har inntil Jens Stoltenberg blir sentralbanksjef.

Det er vanskelig å vite hvor god NATO-sjefen er på renteøkninger. Det er bare å la ham få prøve seg så snart han har fått installert seg i Norges Bank. Øvelse gjør mester gjelder også på dette området.

Ukens sitater

«Julen kan være positiv.» (VG).

Espen Rostrup Nakstad minner om at det heller ikke denne julen bare blir mørke og elendighet.

«Støre: - Du kan reise hjem til jul.» (NTB).

Nå er det folk flest sin tur -til å glede seg over at det ikke blir portforbud denne jula heller.

«Kalde kirker kan bli en nødvendig løsning for en presset kirkeøkonomi.» (Dagen).

Her dukker omikron opp som løsningen. Nå kan kirkene stenges og økonomien reddes.

«Boris Johnson er blitt far på ny. Han har minst fem andre barn fra tidligere forhold.» (NTB).

Det er uklart om det er NTB eller Boris Johnson som har mistet tellingen.

Powered by Labrador CMS