Reiseopplevelser

Intimt og storslagent

Der hvor Hotel Bristol i dag reiser sine mektige fasader, lå det for vel hundre år siden noen gamle hus. Nå er Oslo-hotellet blitt et av Norges mest moderne møte- og konferansesentre.

Publisert Sist oppdatert

Menyen i Vinterhaven og Bibliotekbaren har gledet gjestene i mange år. De høye og saftige rekesmørbrødene er en av de mest populære rettene i byen.

I bakgrunnen spiller den faste pianisten Frank Sarközi. Han har spilt på sitt tsjekkiske Petrof-flygel i over 30 år. Alltid iført smoking, og med et skarpt blikk over klaverlokket og ut mot sitt publikum. Han er «verdenskjent» for sine gamle klassikere som Fly me to the moon - og et utall med delikate jazztoner. Hans lekne fingre flyter over pianotangentene og gir Bibliotekbaren og Vinterhaven det lille ekstra som gjør at gjestene kommer tilbake uke etter uke og år etter år.

Frank er i godt historisk selskap når han setter seg ved sitt flygel. For det er ikke hvem som helst som har sverget til et Petrof: jazzmusikerne Oscar Peterson og Duke Ellington, skuespilleren Charles Aznavour og ikke minst, de populære artistene Richard Claydeman og Petulia Clark fant tonen på klaveret Petrof.

Historien

Hotel Bristol er et hotell i Kristian IVs gate 7 i sentrum av Oslo. Det ble etablert i 1916 av den danske hotellmannen Waldemar Jensen, som hadde arbeidet som hovmester på Grand Hotel i Oslo.

Selve bygningen ble tegnet av Finn Rahn og hotellet åpnet i 1920. Hotellet var særlige kjent for Den Mauriske Hall som Rahn hadde fått inspirasjon til under opphold i Marokko.

Der hvor Hotel Bristol i dag reiser sine mektige fasader, lå det for vel hundre år siden noen gamle og falleferdige hus. Rivningen av de gamle, og reisingen av de nye bygningene, tok sin tid.

Men en januardag i 1920 gikk det et sus av glad forventning gjennom de gjestene som var med på å innvie Den Mauriske Hall, Oslos nye gjestestue av internasjonal dimensjon. Noen måneder etter åpnet nemlig Hotel Bristol sine dører. «Å gå på Bristol» ble en motesak.

Nærmere 100 år har gått. I dag er Hotel Bristol et av Norges mest allsidige konferanse-, hotell- og restauranthus, med en helt unik kombinasjon av nåtid og fortid.

Ikke bare dimensjonene på spisesalene og selskapsværelsene, men utstyret, tonen og ånden er noe helt spesielt. Hotellet er hovedstadens vakre perle.

Shortcode: [slideshow number=1]

Konferanser

Det nye Møtesenteret på Hotell Bristol består av to store møterom med kapasitet opp til 80 og 100 personer. I tillegg tilbyr de seks møterom med plass til 8 – 18 personer.

Møtesenteret har inngang fra både innsiden og utsiden av hotellet. Planløsningen er moderne og funksjonell. Interiøret består av friske farger. Topp moderne utstyr og komfortable stoler preger møterommene. Ventilasjon og lys er også optimalt. Møtesenteret er betjent av konferanseverter som er tilgjengelig under hele oppholdet. Det er to konferanseresepsjoner hvor gjestene kan få svar på sine spørsmål. Møtesenteret har flotte og lyse foaje-områder, med fast kaffe- og tebuffet, og et rikholdig utvalg av frukt og fristelser fra Bristols eget konditori.

Hotel Bristols Møtesenter er senteret for de vellykkede anledninger.

Riktig innpakning er viktig for å skape et vellykket arrangement. Like viktig er det at alt det tekniske rundt arrangementet fungerer. Alle møterommene er utstyrt med det nyeste og mest moderne innen AV-utstyr og smartboard, samt tilgang til bredbånd internett.

Det profesjonelle personalet gir førsteklasses assistanse under planlegging og gjennomføring av møter og arrangement.

Hotell Bristol ønsker å gjøre dem til uforglemmelige opplevelser.

Hotel Bristol Møtesenter skal tilfredsstille yngre, trendy og moderne bedrifter. Hotell Bristol har bevisst valgt å bygge mellomstore og små møterom. Hotel Bristol har et meget godt rykte på de store møtene og konferansene. Nå trekker de til seg nye kunder som også jobber i de små sammenhenger, det være seg lanseringer, pressekonferanser, visninger og intime arrangementer.

Hotel Bristol har et av Oslos mest moderne konferansesentre i annen etasje. Den største salen tar opp til 500 gjester, har moderne konferanseutstyr, tolkebokser, en stor og luftig foaje som pauseområde og teknisk faglærte konferanseverter. Lunsj og middag serveres i den tradisjonsrike og ærverdige bankettavdelingen, hvor det også er mulighet for underholdning med dans og musikk.

Flere av rommene og salene i Bristol Kongressenter ånder av norsk kultur og historie. Her kan vi «møte» forfattere som Alexander Kielland, Bjørnstjerne Bjørnson, Henrik Ibsen og Jonas Lie, i tillegg til noen av våre mest elskede i kongefamilien: dronning Maud, Kong Haakon og kong Olav.

Maten

Bristol Grill er Hotel Bristols restaurant for de beste matopplevelsene. Med sitt klassiske kjøkken, hyggelige, behagelige og rolige atmosfære, i vakker engelsk stil, tilbyr Bristol Grill alle sine gjester en av byens beste menyer. Kjøkkensjef Martin Land og hans dyktige team tar alltid utgangspunkt i årstidenes råvarer og spesialiteter. Med mye lidenskap og stor kunnskap inviterer de til ekte matglede. De profesjonelle servitørene står alltid klare til å yte den beste service. Hver enkelt gjest skal trives og føle seg ivaretatt på best mulig måte. De skal få en matopplevelse, en totalopplevelse, de sent vil glemme.

Vi anbefaler denne menyen på Bristol Grill.

Forrett: Grillet sjøkreps med karamellisert fløte, syltet kålrot og sortkål.

Hovedrett: Posjert piggvar med persillekrem, blomkål, gulrot og skalldyrskum eller Gjøkalv med karamellisert løkkrem, sellerirot og hvitvinsky med røkt beinmarg.

Dessert: Hasselnøttbavaroise med multer, fiken og rømmeis.

Hambros

På Hambro`s blir gjestene imponert av en rikholdig og velsmakende salatbuffet, delikate smørbrød og et spennende utvalg av kaffe, te og deilige kaker. Hambro`s er oppkalt etter C. J. Hambro, en av Norges mest fargerike stortingsmenn. Han var en av landets mest allsidige, merkeligste og dyktigste politikere, og bodde i flere år på hotellet, sammen med sin Gyda Christensen. Et av hotellets rom bærer også navnet etter denne sjefredaktøren i Morgenbladet, formannen i Høyre, stortingspresidenten og odeltingspresidenten.

HOTEL BRISTOL

Fasaden på Hotel Bristol skjuler en av Oslos mest moderne og komplette kongressaler med tilhørende grupperom og utstillingsområde. De byr på alt fra små møterom i Bristol Møtesenter, til store kongressaler og ærverdige selskapslokaler. Deres profesjonelle konferanseavdeling sørger for et vellykket arrangement enten uansett antall deltakere.

Hotel Bristols har et av Oslos mest moderne opplegg for en vellykket konferanse. Den største salen kan ta opptil 500 gjester, og har moderne konferanseutstyr, samt teknisk faglærte konferanseverter. Trenger du simultanoversettere, og ikke ønsker å bli forstyrret av deres arbeid, har de et avskjermet område for disse. Salen har også en stor og luftig foaje som passer utmerket til pauseområde, og er et utmerket sted for utstillere. Lunsj og middag serveres i den gamle og ærverdige bankettavdeling, hvor det også er mulighet for underholdning med dans og musikk.

Powered by Labrador CMS