Ledelse

– Forskjellige referanserammer, mangel på kommunikasjon og ikke minst fritolkninger er de største opphavene til forvirring og kaos, og i dag kan dette overføres til skremmende krigføring, sier Lasse Ruud.

– Næringslivet kan lære av dette

Intellisearch-sjef Lasse Ruud søkte seg tilbake til Abraham, og til en bok som ga mange svar på hvordan mennesker kan forstå hverandre bedre.

Publisert Sist oppdatert

En mann. To sønner. Tre religioner. Forfatter Svein Tindberg ville finne ut hvem Abraham var, mannen som har vært så viktig for milliarder av mennesker gjennom flere tusen år.

Dermed måtte han ut på leit, etter sporene Abraham satte i verdenshistorien og i hjertet til mennesker som tror. Reisen gikk til Midtøsten og til Tvedestrand – og underveis ble det klart at Abrahams barn er nærere knyttet til hverandre enn de fleste av oss var klar over.

Foto Favorittbok: «Abrahams Barn» av Svein Tindberg. (Foto: Stenersens forlag)

– Abrahams bok av Svein Tindberg har jeg lest litt ustrukturert, i tillegg til å ha sett stykket på teater. Det er jo en gammel bok, men den blir bare mer og mer aktuell. Svein har gjort et fantastisk forarbeid og imponerer med bruk av sine kilder, sier han.

Ruud forteller at boken gjør sterkt inntrykk med tanke på hvor lik, men likevel så forskjellig, en historie kan bli.

– Forskjellige referanserammer, mangel på kommunikasjon og ikke minst fritolkninger er de største opphavene til forvirring og kaos, og i dag kan dette overføres til skremmende krigføring, sier han.

Han mener at dette en svært viktig bok/ historie som alle burde lese med tanke på religionsforståelse.

– Jeg anbefaler også på det sterkeste å se stykket på Det norske teatret, på grunn av Sveins fantastiske engasjement og gode fortellerevne, men boken gir jo den samme læringen og forståelsen, så den er absolutt verdt tiden, anbefaler Ruud.

Han legger til at næringslivet har mye å lære av boken.

– Dersom alle bruker litt mer tid på å forstå hverandres historie og referanserammer, og ikke minst får forståelsen av den samme historien, hadde nok en del konflikter blitt løst på en annen måte, sier han.

Powered by Labrador CMS