Ledelse

Ny konsernsjef i Basefarm, Fredrik Ohlsen.

Ny sjef i Basefarm

Gründer og konsernsjef, Grethe Viksaas, blir arbeidende styreleder.

Publisert Sist oppdatert

Våren 2016 meddelte Basefarms grunnlegger, Grethe Viksaas, at hun ville gå over fra å være konsernsjef for Basefarm til å bli arbeidende styreleder. Nå er det klart at hennes etterfølger i sjefsstolen blir Fredrik Ohlsen, som kommer fra HCL Technologies.

Fredrik Ohlsen har en solid bakgrunn fra internasjonale virksomheter. Han har 22 års erfaring fra ledelse, strategi, utvikling og salg av ulike tjenester, blant annet i ledende stillinger hos IBM og som Europasjef for Mphasis (et HP-eid selskap).
Grethe Viksaas sieri en pressemelding at det har vært viktig for selskapet å finne en konsernsjef som kan bygge videre på Basefarms stabile utvikling.
– Vi skal fortsette å videreutvikle selskapet og skape merverdi for kundene i deres digitalisering. Vi var på jakt etter en erfaren, prosess- og markedsorientert leder med bakgrunn i den skandinaviske kulturen. En person med bakgrunn fra større internasjonale virksomheter, som samtidig forstår strukturen i et mindre, men kraftig voksende selskap. Fredrik har det som skal til for å ta Basefarm til neste nivå, sier hun.
Den påtroppende konsernsjefen trekker frem kundefokuset som en styrke hos bedriften.
– Basefarms bedriftskultur er preget av et genuint kundefokus. Det er også tydelig bekreftet gjennom den siste Whitelane-undersøkelsen, hvor Basefarm fikk topplassering i kategorien «Service Delivery». Markedet for drift av digitale tjenester er i en spennende utvikling. Etterspørselen etter skytjenester vokser, og sikkerhet er i fokus. Dette passer godt med Basefarms ambisjon om å være den ledende leverandøren for drift av både lokale og globale skyløsninger. Jeg ser store muligheter for fortsatt sterk vekst i våre markeder, sier Ohlsen.
Bjart Kvarme, som har fungert som konsernsjef i overgangsperioden, gir følgende attest til selskapets gründer og mangeårige konsernsjef:
– Vi har mye å takke Grethe for etter 16 års arbeid med å bygge opp Basefarm til det vi er i dag. Grethes likefremme lederstil, hånd i hånd med hennes inngående fagkunnskap, har gjort Basefarm til et selskap med sterke kulturelle verdier som er blitt en del av vårt DNA. De verdiene kommer Fredrik Ohlsen til å fortsette å verne om, sier han.
Fredrik Ohlsen tiltrer i sin stilling som konsernsjef 1. februar 2017
Powered by Labrador CMS