Ledelse

10 tips for å få unna de kjedelige oppgavene

Noen råd om hvordan du kan stable på beina handlekraft nok til å gå løs på traurige oppgaver.

Publisert Sist oppdatert

Kanskje har du nå utsatt elendigheten så lenge at du blir stresset bare av å tenke på det som må gjøres?

Professor Susan Krauss Whitbourne, som jobber med psykologi og hjerneforskning ved University of Massachusetts Amherst og har forfattet boken «The Search for Fullfillment», gir hos Psychology Today tips om hvordan man kan få de kjedelige tingene gjort.

Håndtere stress

Hun lover ikke at oppgavene forvandles ikke til morsomme gjøremål, men mener at tipsene kan gjøre det lettere å kontrollere egne følelser; noe som igjen gjør det lettere å håndtere det stresset som følger med kjedelige oppgaver som stadig utsettes.

Moralen er at hvis du kommer du deg igjennom de kjedelige oppgavene uten for mye stress, så er belønningen at kan du bruke mer energi på de tingene du virkelig har lyst til å holde på med.

De 10 tipsene

Her er en kortversjon av professorens tips fra Psychology Today:

* Ikke utsett det uunngåelige, utsettelser har en tendens til å få problemene til å vokse.

* Finn noe som kan distrahere deg. Musikk eller en lydbok kan få tankene over på noe annet, for eksempel når du vasker huset.

* Gjør det verste først. Hvis du får unna det verste, er det ikke sikkert at resten oppleves som særlig ille.

* Gjør så godt du kan. Det er ingen grunn til å gjøre en dårlig jobb. Forsøk å se på oppgavene med nye øyne; som en utfordring som skal løses.

* Finn en positiv mening med oppgaven. Hva er de positive konsekvensene av å gjøre dette?

* Kontroller negative følelser. Hvis du lar misnøye og angst få boble over, kan du miste kontrollen og ende opp med dårlig, og i verste fall skadelig, adferd.

* Be om hjelp. Sosial støtte er en av de beste måtene å lindre stress på.

* Forbered deg. Ha det du trenger for å løse oppgaven for hånden. Hvis du ikke har de rette verktøyene, er det lett å utsette det hele nok en gang.

* Forsøk å holde deg kald og rolig når du gjennomfører. Hvis oppgaven er så stor at den er vanskelig å gjennomføre i én jafs, er det en god idé å bryte oppgaven ned i flere, håndterbare biter.

* Belønn deg selv når jobben er gjort!

Powered by Labrador CMS