Ledelse

Handelshøyskolen BI i Nydalen.

BI og NHH - hvem er egentlig best?

Norges to ledende handelshøyskoler inne på listen over de beste i verden. Men hvem er best i landet her egentlig?

Publisert Sist oppdatert

BIs Executive MBA program i samarbeid med School of Management ved Fudan Universitetet oppnår en 38. plass på Financial Times sin liste over de høyest rangerte MBA-deltidsprogrammene i verden. Med BIs Internasjonale EMBA i Nydalen på en 99 plass har BI, som en av få skoler, to programmer inne på den prestisjefulle rangeringen.

– Vi er svært glade for denne rangeringen. Det viser at vårt langvarige samarbeid med School of Management ved Fudan Universitetet i Shanghai gir uttelling for våre studenter, for våre alumni og for BI. Høyere utdanning på dette nivået har blitt en internasjonal konkurranse- og samarbeidsarena. Gjennom å kombinere det beste fra to skoler har vi utviklet et program som stadig blir mer attraktivt på den internasjonale arenaen sier rektor ved BI, Inge Jan Henjesand.

Handelshøyskolen BI er plassert med hele to programmer på Financial Times Executive MBA rangering for 2017. BI EMBA er rangert på en 99. plass.

Begge BIs EMBA-programmer er for erfarne bedriftsledere som søker faglig påfyll innen ledelse. Studieprogrammene gjennomføres i moduler. Dette gjør det mulig å kombinere studiene ved siden av jobb. De internasjonale perspektivene ivaretas blant annet ved gjennomføring av moduler ved anerkjente skoler rundt i verden.

– I en stadig mer kunnskapsintensiv internasjonal konkurransesituasjon er systematisk og kontinuerlig videreutdanning regelen og ikke unntaket. For å lykkes med nødvendige omstillinger trenger ledere faglig påfyll der internasjonale perspektiver, digital transformasjon og bærekraft står øverst på dagsorden, sier Henjesand.

Også i Bergen er de fornøyd med årets kåring

For første gang på syv år er NHH inne på Financial Times’ liste over verdens beste Executive MBA-programmer.

– Vi har jobbet grundig med å utvikle hele vårt etterutdannings-tilbud, blant annet med en ny sjømat-MBA. At vi nå er inne på denne rangeringen tar jeg som en bekreftelse på at vi er på rett vei, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.

NHH kommer på 88. plass på årets liste, totalt er 100 skoler rangert. Executive MBA er en erfaringsbasert mastergrad for ledere med lang arbeidserfaring. NHH deltar med tre MBA-programmer i rangeringen: MBA i Strategisk ledelse, MBA i økonomisk styring og ledelse og MBA i Global Seafood.

– Vi har lykkes med vår ambisjon om å være fullt ut relevante i temavalgene på kursene. Et svært godt eksempel er programmet i strategisk ledelse, der vi har fått veldig gode tilbakemeldinger. For ledere blir beslutningene stadig mer komplekse, det er mer krevende å realisere strategiene og konsekvensene av feil beslutninger blir større nå enn før. I denne konteksten blir etterutdanningen enda viktigere, sier Thøgersen.

Hvem er best?

Som alltid med slike kåringer er det lite som skiller. Mens BI stiller i fire av FTs hele ni kategorier, stiller NHH i bare tre av kategoriene.

Et av BIs programmer blir rangert høyere enn NHHs, men det skyldes i stor grad samarbeidet med kinesiske Fudan-universitetet. BIs egen executive MBA kommer på 99. plass, mens NHHs kommer på 88. plass.

Financial Times liste over verdens beste MBA-utdanninger

16 kriterier inngår i den endelige rangeringen. Kandidatens lønn- og karriereutvikling betyr mest. Internasjonalt innslag blant studenter og stab, samt kvinneandel teller også med.

I tillegg kommer kunnskapsproduksjon i form av faglig kvalitet (doktorgrader) og forskningspublisering.

Det er Kellogg/HKUST Business School i Kina som topper listen.

Powered by Labrador CMS