Ledelse

Alpintstjerna Aksel Lund Svindal går rett i strupen på FIS-president Gian Franco Kasper.

– Bør tenke seg nøye om

Aksel Lund Svindal mener FIS–president Gian Franco Kasper bør tenke seg nøye om før han bestemmer seg for om han stiller til gjenvalg, etter en rekke kontroversielle uttalelser.

Publisert Sist oppdatert

FIS-presidenten har gjort seg bemerket den siste tiden, blant annet ved å forhåndsdømme Therese Johaug. Han har også sammenliknet en kollektiv utestengelse av Russland med Holocaust, noe han senere beklaget. Nå skriver Dagbladet at uttalelser om alpint har fått begeret til å renne over for Aksel Lund Svindal.

Gian Franco Kasper har uttalt at utfor og super-G kan forsvinne fra OL–programmet i framtida, angivelig fordi det koster så mye å bygge ut utfordrende fartstraseer i de nye OL–byene. Dette til tross for at vinter–OL i det siste ikke har blitt lagt til vintersteder med eksisterende anlegg, som for eksempel OL i 2014 i Sotsji, OL i Pyeongchang i 2018 og OL i Beijing i 2022.

– Kasper stilte spørsmål om utfor ville dø fordi det er så vanskelig å finne steder hvor man kan arrangere OL med utforløyper. Det er å angripe saken i helt feil vinkel, spør du meg, sier Aksel Lund Svindal til Dagbladet.

Ifølge Svindal er det da ikke idretten som bestemmer lenger, men helt andre krefter som økonomi. Med den tankegangen er det viktigere å gjennomføre OL på steder med X antall mennesker enn å ha det der det er gode anlegg og løyper.

FIS-presidenten har sagt at han kom med den oppsiktsvekkende meldingen fordi han frykter for økonomien, men også for å få fram en reaksjon.

– Der mener jeg at Kasper er helt på jordet. Han er så langt ut på jordet at han må tenke seg nøye om før han stiller til gjenvalg i FIS, for dette kan ikke være måten å fronte idretten som han er president for. Han kan ikke si at utfor kan dø fordi det er vanskelig å finne destinasjoner som kan arrangere utfor, sier Lund Svindal til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS