Ledelse

Aasen vil ha mer politisk engasjement rundt norsk industri. Foto Norsk Industri/Pressemelding

– Det er med industrien vi får nye arbeidsplasser

Fagorganisasjonen holdt sin Generalforsamling tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Helge Aasen, administrerende direktør for industribedriften Elkem AS, ble under tirsdagens Generalforsamling valgt som styreleder i Norsk Industri.

Aasen tar over vervet etter Hilde Merete Aasheim fra Hydro, som har hatt rollen siden 2015.

– Dette er en viktig oppgave for norske bedrifter og næringsliv. Jeg vil jobbe for at Norsk Industri tar en offensiv lederrolle og blir mer synlig i industridebatten, sier Aasen i en pressemelding.

«På tross av et vanskelig marked med en prisnedgang på rundt 20-30 prosent for enkelte produkter har han ledet Elkem til svært gode økonomiske resultater for 2016,» skriver Norsk Industri i meldingen.

– Vi må bli enda flinkere til å utnytte våre fortrinn som foregangsland innen teknologi og innovasjon. Jeg mener at et av våre beste fortrinn er vår sterke kompetansebase, som gir oss mulighet til å lede an globalt på forskning og implementering av for eksempel digitale løsninger, sier Aasen.

Han tror erfaringen som leder for et norskbasert selskap med internasjonalt perspektiv vil være en fordel i rollen som styreleder for rundt 2500 norske bedrifter.

– Industri har blitt en honnørord i den norske samfunnsdebatten. At vi nå for første gang på 36 år har fått en industrimelding er viktig for å rette enda mer politisk oppmerksomhet mot verdiskaping i industrien. For det er med den vi får nye arbeidsplasser, gode lokalsamfunn, eksport og utvikling av samfunnet, sier Aasen.

Norsk Industri er det største forbundet i NHO.

Powered by Labrador CMS