Ledelse

Vinner av Årets Unge Ledere 2016, Christian Granly (30), flankert av lederne som delte andreplassen: Therese Larsson (venstre) og Trine Solbakken Remen.

– Det er medarbeiderne som leverer

Ydmyk vinner av Årets Unge Ledere 2016 takker medarbeiderne sine.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vil takke mine medarbeidere, Jeg er ganske ydmyk. Det er medarbeiderne som leverer, og jeg bare sørger for at det er mulig, sier vinneren av Årets unge ledere 2016, Christian Granly (30). Han jobber som Sales Market Manager i bensinstasjonkjeden Circle K Norge.

Vinnerne av Årets unge ledere 2016 ble kåret tirsdag kveld på Scandic Fornebu Hotell. 100 ledere opp til 40 år har vært med på en ledervurdering, som skal være den mest omfattende vurderingen i Skandinavia. Konsulentselskapet Assessit står bak konkurransen, som har blitt gjennomført hvert år siden 2009. Her blir ledere testet, utfordret og evaluert. Konseptet er basert på solid internasjonal forskning, og vinnerne er valgt ut blant 200 unge ledere ved konkurransestart. Alle kandidater har vært igjennom et avansert batteri av tester samt assessments med business cases.

– Kandidatene betrakter vi som noen av de beste unge lederne i landet, sier prosjektleder Anne Mørup-Andersen hos Assessit.

Da førsteplassen var et faktum, var Christian Granly rask med å takke sine medarbeidere for seieren:

– Ledelse er en støttefunksjon. De ansatte leverer, og jeg er der for å støtte dem i dette arbeidet. Jeg er opptatt av utvikling. Når jeg ser en flink medarbeider, er det viktig for meg å kunne sørge for å bidra til at medarbeideren får den utviklingen som er nødvendig for å prestere på toppnivå, sier Granly.

Gode tilbakemeldinger

Granlys leder i Circle K Norge AS, Christoffer Sundby, meldte ham på Årets unge ledere 2016, og er tydelig stolt av sin Sales Market Manager:

– Han har lært meg utrolig mye, både om fag og om mennesker, og sammen har vi gjort det umulige mulig. Og kanskje aller viktigst: vi har alltid hatt det utrolig gøy, sier Sundby

– For Christian er ledelse en servicefunksjon. Det handler om å sette folka sine i stand til å gjøre jobben. Teamet hans lurer aldri på hvor de skal, eller hvorfor. Det er aldri noe ‹hva var det egentlig han mente med det?›. Det er klare og tydelige beskjeder, ordnede rammebetingelser og en tydelig retning. Og det alltid hjelp å få. Han er alltid tilgjengelig, og han er ekstremt tett på. Han kan utfordre, og han kan mase, men det blir aldri irriterende. Det er alltid gøy. Og litt krevende. Derfor utvikler han alle rundt seg raskere enn andre, og teamet hans scorer alltid best på både resultat og engasjement. Alle vil jobbe for ham, legger Sundby til.

Imponert jury

Juryen påpeker at vinneren har imponert, med flotte tilbakemeldinger fra både medarbeidere, egen leder og med sine prestasjoner i jobbsimuleringene.

«Kandidaten viste svært gode lederegenskaper, og utførelsen ved simuleringsoppgavene var både konstruktive, hensiktsmessige og fremført med stor innsikt og interesse for sine medarbeidere. Dette er imponerende i en så ung alder. Kandidaten har overbevist juryen, og er en flott vinner av Årets Unge Leder 2016», ble det konstatert.

Dette kjennetegner topp 10-kandidatene:

«Det som kjennetegner kandidatene på toppen av listen er at de evner å se helheten i en problemstilling raskt. De ser konsekvensene av ulike alternativer og tar gode avgjørelser. De evner å fokusere på det som er virksomhetskritisk samtidig som de er gode rollemodeller som tydelig viser vei for sine medarbeidere. De inspirerer og motiverer sine medarbeidere og viser dem tillit ved å gi medarbeiderne nødvendig handlingsrom og utfordringer i hverdagen», sier juryen.

Fagansvarlig Ole I. Iversen i Assessit forteller at de unge lederne har mye å tilføre sine bedrifter:

– Jeg tror unge ledere kan bidra med nye perspektiver, noe alle bedrifter har godt av. Å få varierte betraktninger av ulike problemstillinger er noe jeg setter pris på og verdsetter. På samme måte som unge ledere har en ny måte å se› verden på, vil mer etablerte ledere gjennom flere år ha erfaringen man bør lytte til, sier han.

Administrerende direktør i Assessit, Trond Myrvold, trekker frem teknologi og kommunikasjon som spennende områder der de unge er sterke:

– Unge ledere kan bringe inn nye perspektiver og forståelse av de ulike generasjonene, og ikke minst bidra med forståelse for ny teknologi og kommunikasjonsmuligheter, områder som bare blir mer og mer relevante og nødvendige i næringslivet i fremtiden. For de fleste virksomheter er det hensiktsmessig å ha ledere i ulike aldere, på samme måte som en har ledere med ulik bakgrunn og kjønn, sier han.

– Høye krav

Vinner Granly har fokus på hele tiden å være den beste lederen han kan være for sine medarbeidere – her og nå.

– Dette vil variere etter hvilke ansatte jeg har, og ulike mennesker har forskjellige krav og ønsker til lederen sin. Det gjelder å tilpasse lederstilen sin etter de ulike menneskene, men fortsatt må man behandle alle likt og rettferdig. Dette er krevende, men jeg mener det er en forutsetning for å lykkes som leder. Unge ledere i fremtiden vil stå overfor mye av det samme som i dag, men det at medarbeidere stiller høye krav til lederen sin er noe jeg bare tror vil eskalere. Fokus på mennesket og individet tror jeg dermed er viktigere enn noen gang, sier Granly.

Foto
Vinner av Årets unge ledere 2016, Circle Ks Christian Granly (30). Foto: Bård Andersson

Tendensrapporten: Ledelse og karrieretendenser

I Assessits tendensrapport kommer det frem at det viktigste for unge ledere er spennende arbeidsoppgaver og muligheten til å utgjøre en forskjell.

– Vi ser i år at lønnen ikke er så viktig som den har vært de siste årene. Det er tydelig at spennende arbeidsoppgaver og muligheten for å utgjøre en forskjell samt videreutvikling og kompetanseutvikling er i fokus, sier prosjektleder for Årets Unge Ledere, Anne Mørup-Andersen hos Assessit.

Hun legger til at de også ser at det er viktig for unge ledere å være i bedriften i lengre tid, ha fleksibilitet på jobb og at familien trives mens man gjør karriere, spesielt for unge menn i undersøkelsen.

– Disse valgene toppet listen på bekostning av beslutningsfrihet på jobben, som i fjor var prioritert høyt sammen med konkurransedyktig lønnspakke, som i år ligger lenger ned på listen enn i fjor, sier hun

– Mange unge i dag er opptatt av å ha en arbeidsgiver som gir dem utviklingsmuligheter, noe som innebærer at arbeidsgivere bør være opptatt av utviklingen til hver enkelt person. Hvis ikke, risikerer de at de beste unge lederne forsvinner til andre virksomheter. Dette handler ikke bare om lønn, men om å skape en interessant arbeidsplass hvor man trives, får utfordringer og kan se muligheter for egen karriereutvikling», sier daglig leder Trond Myhrvold i Assessit.

FAKTA: Årets Unge Ledere 2016

Jury:

Elisabeth Stene: CHRO, Multiconsult

Yvonne Fosser: HR-sjef, Innovasjon Norge

Line Beate Jebsen, HR direktør, MENY, NorgesGruppen ASA

Gisle Sveva, Managing Director, Visma Retail AS

Jacob Feght Conradi, Organisasjonssjef, Kreftforeningen

Tore Eugen Kvalheim, Direktør, Spektor

Øistein Magnussen: Gründer og styreleder Assessit AS

Kriterier for deltakelse:

  • 40 år eller yngre

  • Har vært i sin nåværende stilling i min. 12 mnd.

  • Kandidaten må ha ansvar for min. 5 medarbeidere

Tidligere vinnere:

Vinner Årets Unge Ledere 2015, Ingeborg Morken, direktør salg, marked og produktledelse, Fjordkraft AS

Vinner Årets Unge Ledere 2014: Anders Bostad, seksjonsleder, Statnett SF

Vinner Årets Unge Ledere 2013: Magne Nordgård, adm. dir., Eika Forsikring AS

Vinner Årets Unge Ledere 2012: Elisabet Søyland, hotellsjef, Clarion Hotell Stavanger

Vinner Årets Unge Ledere 2011: Tore Relling fra spedisjonsfirmaet Kuehne-Nagel

Vinner Årets Unge Ledere 2010: Sandra Helseth Myhre, Sparebanken Møre

Vinner Årets Unge Ledere 2009: Solfrid Flateby, Reitangruppen

Resultater 2017:

1. Christian Granly (30) Sales market manager, Circle K Norge

2. Therèse Larsson (31) Associate Director - Field Sales Development & Support, Coca-Cola European Partners

og

2. Trine Solbakken Remen (36) Senior Manager, Accenture Strategy

4.-10. plass, urangert:

Fredrik Amundsen (40) SVP Europe & Asia Pacifi, TGS-Nopec Geophysical Company ASA

Karl Munthe-Kaas (33) Administrerende Direktør, Kolonial.no

Lisa Mari Watson (31) Generalsekretær, Norges Snowboardforbund

Marthine Five-Fremstad (33) Head of contact center, Danske Bank

Stine Arildslund (27) Leder av Nordea Romerike PM, Nordea

Thale Solberg (39) Daglig leder SMB Lab / leder Forretningsutvikling Næringsliv, SpareBank 1 SMN

Vegar Strand (32) CFO, Lillehammer 2016 Ungdoms-OL & Gudbrandsdalen Dagningen AS

Powered by Labrador CMS