Ledelse

NY NOVA-SJEF: Iver B. Neumann.

Iver B. Neumann ny direktør ved NOVA

Iver B. Neumann, professor ved London School of Economics og seniorforsker ved NUPI, blir ny direktør ved Velferdsforskningsinstituttet NOVA på HiOA.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i en pressemelding.

På styremøtet til Senter for velferds- og arbeidslivforskning 11. oktober besluttet styret å tilby Iver B. Neumann stillingen som direktør ved NOVA. I dag ble det klart at Neumann har takket ja, skriver HiOA.

Neumann er professor i internasjonale relasjoner ved London School of Economics og seniorforsker ved NUPI. Han er ekspert på sosialteori, sosial integrasjon, internasjonale relasjoner i et historisk perspektiv, diplomati, russisk og norsk utenrikspolitikk. Neumann har doktorgrad både i statsvitenskap og sosialantropologi.

Vi får inn en direktør med lang og tung forskningserfaring

− Vi får inn en direktør med lang og tung forskningserfaring innenfor blant annet sosialteori, noe som vil ha stor betydning i jobben med å lede NOVA sin samfunnsforskning videre, konstaterer rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice.

− Med sitt brede nettverk er jeg overbevist om at Neumann vil bidra til å styrke vårt internasjonale forskningssamarbeid og synliggjøre oss når vi forhåpentligvis snart blir Norges yngste universitet.

− Jeg gleder meg til å ta fatt på en ny og spennede jobb. Det er morsomt for meg, som har skrevet mye historisk og overgripende om den norske staten, å få sjansen til å jobbe med så mange dyktige folk som forsker på statlige tiltak og velferdssamfunnet fra ulike sider, sier Neumann i pressemeldingen.

Neumann begynner sitt virke som direktør ved NOVA 1. februar 2018.

Powered by Labrador CMS