Ledelse

Jens Stoltenberg fortsetter som NATO-sjef

Perioden som leder for verdens største forsvarsallianse utvides med to år.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag bestemte NATOs råd, som består av ambassadører fra de 29 medlemslandene, at Norges tidligere statsminister Jens Stoltenberg skal fortsette som generalsekretær for forsvarsalliansen i to år.

– De allierte gratulerer generalsekretæren og har full tillit til hans evne til å fortsette sitt dedikerte arbeid for å fremme NATOs tilpasning til sikkerhetsutfordringene i det 21. århundre, heter det i en uttalelse fra forsvarsalliansen.

Avgjørelsen var ikke uventet. I forrige uke uttalte Stoltenberg at han ønsket å bli sittende, og han fikk offentlig støtte fra både USA og Tyskland.

Hovedpersonen selv uttrykte gjennom en tweet glede over å få bli sittende med vervet.

Honoured and grateful that the 29 Allies have decided to extend my term as #NATO Secretary General until end of September 2020. Looking forward to continue working together to strengthen the Alliance and keep our citizens safe.

Både statsminister Erna Solberg og utenriksminister Ine Eriksen Søreide gratulerte Stoltenberg med utvidelsen av perioden.

Jens Stoltenberg er en meget god og klok leder for #NATO i en krevende tid. Jeg vil gratulere ham med to års forlengelse som generalsekretær. Ser frem til å fortsette det gode samarbeidet! – FM #EriksenSoreide pic.twitter.com/TA5toMd1je

Det gjorde også britenes statsminister Theresa May, som ikke la skjul på sin beundring for jobben Stoltenberg har gjort.

«Generalsekretær Stoltenberg har vært en sann forkjemper for NATO-alliansen og verdiene den representerer. Han har sikret at NATO har stått sterkt men ikke stille, møtt russisk aggresjon i øst-Europa, mens han omstiller for å møte økende trusler som cyberangrep og hybridkrig,» sier hun i en offisiell uttalelse fra den britiske regjeringen.

Powered by Labrador CMS