Ledelse

Tips #1: Bare hopp i det.

Ledernes tips mot redslene

Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse gjennomført av Chef viste at ni av ti ledere er redde for ikke å greie arbeidsoppgavene sine. De er redde for ikke å være gode nok, at tiden ikke skal strekke til, at de ikke kommer til å nå viktige mål, eller redde for å håndtere vanskelige ansatte.

83 prosent av lederne som sa at de fra tid til annen var redde, svarte at de håndterte redslene konstruktivt, blant annet gjennom å henvende seg til kolleger, familie eller venner.

Tipsene

I etterkant gav lederne i undersøkelsen sine beste tips til hvordan de håndterer redslene sine. Noen gikk igjen, og Chef har oppsummert dem:

1) Bare gjør det: Du kommer ikke unna oppgavene uansett, og det blir bare verre desto lengre du utsetter.

2) Bruk erfaringene dine: Tenk tilbake på tidligere hendelser, og hvordan du håndterte lignende tilfeller, så kommer du nok fram til at det egentlig ikke var så skummelt.

3) Mosjonere bort frykten: Fysisk aktivitet gir energi og er også en tid for å reflektere.

4) Nettverk: Du trenger ikke å bære hele byrden selv. Bruk venner, lederkolleger eller andre personer til å diskutere problemer og løsninger med.

5) Øke selvinnsikten: Redslene kommer innenfra. Ta deg tid til å reflektere rundt hva som er de underliggende årsakene til at frykten oppstår.

6) Akseptere og distansere: Ansvar er en del av lederrollen, og med ansvar kommer både usikkerhet og frykt. Det kommer man ikke utenom. Hvis man aksepterer dette, og samtidig spør seg selv «hva er det verste som kan skje?», så er man på god vei mot å håndtere frykten allerede.

Kilde: Chef

Lederbibliotek

Har du spørsmål om ledelse?

I vårt lederbibliotek finner du ekspertrådene, fagartiklene og verktøyene som hjelper deg som leder.

Gå til Lederbiblioteket.


Powered by Labrador CMS