Ledelse

Marte Wivestad er kåret til årets ledertalent i Trondheimsregionen.

MOT-sjef ble årets ledertalent

Marte Wivestad, ble torsdag kåret til Årets ledertalent i Trondheimsregionen.

Publisert Sist oppdatert

Årets ledertalent i Trondheimsregionen ble kåret torsdag. Dette skjedde på Ledelseskonferansen 2017, med 130 ledere og ledertalenter i salen.

Det er Adecco Norge og Næringsforeningen i Trondheimsregionen, ved fagrådene Ung Arena og Ledelse og Kompetanse, som kårer Årets unge ledertalent i Trondheimsregionen. Dette gjøre med et ønske om å bidra til å løfte frem og synliggjøre de unge og ambisiøse ledertypene som skal sette sitt preg på samfunns- og næringsliv i landsdelen vår i mange år fremover. Med over 30 nominerte kandidater, ble det et tett løp i 2017. Juryens kriterier var:

  • Lederen må være under 38 år
  • Lederansvar: personalansvar, motivator, kompleksitet i lederoppgavene
  • Resultater (over tid): økonomisk, omdømme, verdiskaping, innovasjon/nytenking, bidrag til regionen, samfunnsansvar/etikk

Kulturbygger

MOT er en ungdoms- og samfunnsbygger som styrker ungdoms bevissthet og mot – til å leve, til å bry seg og til å si nei. Den ideelle stiftelsen ble i sin tid grunnlagt av Atle Vårvik, Johan Olav Koss, Rune Bratseth og Dag Otto Lauritzen.

Wivestad forteller at MOT Norge har 20 årsverk over 30 ansatte.

– Alle ansatte i MOT er et serviceapparat for alle som jobber med MOT lokalt. Alle de 20 årsverkene leder igjen avtaler med 264 MOT-skoler, 118 kommuner, 743 MOT-coacher som møter ungdommene i klasserommet og 3514 ildsjelser som jobber med MOT lokalt. MOT når per i dag rundt 66.000 ungdommer med programmet robust ungdom 12-16 og programmet robust ungdom 16-25 år, sier hun.

Hun beskriver sine viktigste lederegenskaper som engasjement, med en stor lidenskap for formålet til MOT om å utvikle robuste ungdommer som inkluderer alle.

– Jeg har gjennomføringsmot, og er utålmodig på å få resultater, sier hun.

34-åringen har ledet organisasjonen i seks år.

Jurybegrunnelse:

Marte Wivestad har gjennom seks år hos MOT løftet organisasjonen til nye høyder, og gitt MOT et internasjonalt perspektiv. Under Martes ledelse viser MOT høyere resultater enn noen gang – resultater som måles både på økonomiske variabler, og effekten MOT har på ungdom.

Mer enn noe annet er hun en kulturbygger, med enorm gjennomføringskraft, som til enhver tid overholder MOT-løftet og passer på at organisasjonen går i riktig retning. Hun beskrives av kolleger som uredd, målbevisst, strukturert og gløder av pågangsmot. Hun beskrives av MOT-grunnlegger Atle Wårvik som svært varm, men samtidig knallhard. Hun trives med i å være leder, tør å ta upopulære valg, og er spesialist på å utvikle folk. Kort sagt kan man si at hun leder andre i å lede seg selv. Hennes inkluderende natur skaper eierskap for alle involverte. Med fokus på resultater og effektivt teamarbeid bidrar hun til å skape en bedre verden både i klasserom og lokalsamfunn.

Tidligere års vinnere:

2016: Tor Olav Mørseth, Adresseavisen

2015: Thomas Reinertsen, Reinertsen AS

De ti finalistene, som ble plukket ut av juryen blant mer enn 30 nominerte kandidater, har alle blitt referansesjekket grundig gjennom juryintervjuer med arbeidsgivere og kolleger.

Powered by Labrador CMS