Ledelse

Espen Skorstad selger Cut-e for en milliard til amerikanske Aon.

Selger bedriften for en milliard kroner

Espen Skorstad selger gründerbedriften til den amerikanske forsikringsgiganten Aon.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Dagens Næringsliv.

Skorstad finansierte oppstartsselskapet ved å sjekke psyken til deltakere på reality-tv. Cut-e tester nå 12 millioner jobbsøkere årlig.

Bedriften bruker nettjenester og avansert dataanlyse til å kartlegge kompetanse, spesielt til rekruttering. Når søkerne fyller ut spørreskjemaer på nettet, sjekkes deres psykologiske profil og evner. Metodene til Cut-e brukes nå i 70 land.

Cut-e og Aon har blitt enige om ikke å gå ut med kjøpesummen, men undersøkelser DN har gjort viser at tilsvarende selskaper prises til 12-14 ganger driftsresultatet. Fjoråret ga en omsetning på 22 millioner euro. Dette gir en omtrentlig kjøpesum på en milliard kroner, ifølge avisen.

Skorstad og hans medgründer Rudi Myrvang har så langt bare tatt ut begrenset med lønn og utbytte fra selskapet, men eier 20 prosent av aksjene, og kan vente seg pene 200 millioner kroner på konto i disse dager.

Cut-e bruker big data til å identifisere de gode kandidatene.

– Big data endrer måten organisasjoner identifiserer, velger, bruker, engasjerer og måler effektiviteten til sine talenter, sier Michael Burke, administrerende direktør for talent, belønning og ytelse i Aon, i en melding. Han sier at selskapet kjøper Cut-e på grunn av teknologien, kompetansen og kundegruppen.

– Ingen trodde vi skulle få det til, men vi kunne kutte tiden det tar å fylle ut skjemaene fra 45 til 15 minutter, og fikk mer presise svar, sier Skogstad til Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS