Ledelse

Slik sikrer du utviklingsmulighetene dine

Still de riktige spørsmålene før du begynner i den nye jobben.

Publisert Sist oppdatert

Før du trer inn i en ny rolle eller en ny stilling kan det være vanskelig å vite hvilken sti denne endringen vil føre deg inn på. Hva kan du forvente deg av utviklingsmuligheter?

Ifølge psykolog og karriererådgiver Per-Olof Eriksson er det to spørsmål du alltid bør stille deg selv:

  • Hvor vil du?
  • Hvor er du på vei?

– Man må være klar over hvorfor man søker jobb. Jeg tror det er viktig at man tenker at man søker seg til en jobb, og ikke bort fra en annen. Og uansett om årsaken er mangel på trivsel i gamlejobben så er det viktig å komme til bunns i hvorfor man ikke trives her, og hva nyejobben kan gi som ikke gamlejobben kunne, sier Eriksson til Chef.

Deretter, legger han til, bør man bruke denne kunnskapen til å formulere nøyaktig hva man ønsker å oppnå av utviklingsmuligheter i den nye stillingen.

– Det er en fordel for både deg og arbeidsgiver å avdekke denne informasjonen tidlig, slik man vet om dette blir en godt match eller ikke, legger han til.

Ny jobb, nye spørsmål

Før du starter i en ny jobb eller en ny rolle, er det ifølge Eriksson fire punkter du bør stoppe opp og tenke over.

  1. Tenk over hva du vil oppnå med den nye stillingen. Hva er det som interesserer deg, og hvorfor?

  2. Vær klar på at du søker deg til, og ikke bort fra, noe. Hvis sistnevnte stemmer bedre, hva er det som gjør at du er lei?

  3. Vær åpen om situasjonen din overfor rekruttererne. Informer dem om dine ønsker og mål.

  4. Undersøk muligheten for å få hjelp til karriereplanlegging. Dette kan gi deg en bedre oversikt over hva du er flink til.

Powered by Labrador CMS