Ledelse

Unngå den falske produktivitetsfella

3,3 år av livet ditt går med til å svare på eposter. Slik kan du få mer tid til å lede.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan beholder man fokus, når 3,3 år av livet ditt går med til å svare på eposter, og 4,2 år går med til møtevirksomhet?

I et foredrag under Webdagenei Stockholm fortalte den amerikanske forfatteren Jocelyn K. Glei at, i tillegg til epostbehandlingen og møtevirksomheten, bruker vi 4,8 år på ulike multitasking-aktiviteter.

– Vi er veldig gode på å skape tid for hardt arbeid, men det er ikke vårt beste arbeid. På samme måte som fake news har gjort oss mer bevisste på at alle «troller» oss, og kjemper om vår oppmerksomhet online, så tar den falske produktiviteten tid, energi og oppmerksomhet bort fra våre egentlige mål, sa hun ifølge Chef.

For å løse produktivitetsproblemene foreslår Glei seks tips:

Slik kommer du vekk fra den falske produktiviteten:

  1. Identifiser nøkkelmålene dine for de kommende tre månedene – visualiser dem og ha dem alltid synlige på din arbeidsplass
  2. Gjør morgendagens to do-list dagen før
  3. Gjør din daglige arbeidsinnsats i lengre prosjekter – de som leder til dine egentlige mål – målbare. Hvor mange tegn har du skrevet i dag? Hvor mange problemer har du løst?
  4. Ta vare på utkast, prototyper eller eksemplarer for å visualisere din eller prosjektets fremdrift
  5. For å lære deg å si nei og slippe unna din reaktive holdning – som for eksempel å svare på alle eposter – bruk formuleringen «Jeg dropper ikke treningen», fremfor «jeg kan ikke droppe treninga»
  6. Legg vekk tidstyvene ved å skape en liste med hva du skal slutte med. Den skal komplementere to do-lista. Eksempel: Slutt med å lese artikler om lenkes ut i dine sosiale flod, slutt å lese mail på helger og kvelder, og lignende

Kilde: Jocelyn K. Glei

Lederbibliotek

Har du spørsmål om ledelse?

I vårt lederbibliotek finner du ekspertrådene, fagartiklene og verktøyene som hjelper deg som leder.

Gå til Lederbiblioteket.


Powered by Labrador CMS