Annonse
Foto: Dreamstime

5 ting ledere må slutte med i dag

Her er fem lederegenskaper du kan tenke på å pensjonere, ifølge flere kilder magasinet Fast Company har snakket med:

1) Detaljstyring

Kontrollstyring er en av de raskeste måtene å skape misnøye på, ifølge HR-konsulenten Alex Nadal. Det finnes svært mange måter å være kontrollerende på – du vet kanskje ikke engang at du er det – men hvis du konstant følger opp om ansatte gjør oppgavene sine riktig, krever å stå på kopi i alle e-poster eller blir med i flere møter enn nødvendig, så kan det være indikasjoner.

Detaljstyring er demotiverende og skaper frykt i stedet for tillit, sier Nadal til Fast Company. Prøv heller å jobbe mot en kultur hvor åpenhet, tillit og kommunikasjon står i sentrum, anbefaler han.

2) Kreve perfeksjon

Det er viktig hele tiden å strebe etter å forbedre seg, men det må fortsatt være rom for å gjøre feil, samt rom for å gi ros selv om det selvfølgelig alltid er rom for forbedring.

Hvis rosen alltid uteblir, skaper man en fryktkultur hvor menneskene presterer for å unngå kritikk i stedet for å prestere for å bli sett og anerkjent, sier ledelsesprofessor Amy Edmondson til Fast Company.

3) Belønne de best presterende med mer arbeid

Det er naturlig å gi mer ansvar til de som presterer best – det er en tillitserklæring. Men å gi mer arbeid til de som presterer godt, med én gang de fullfører sine nåværende oppgaver, slår nesten alltid feil ut. Det er en enveisbillett til redusert motivasjon og overarbeid, sier Carrie Duarte i konsulentfirmaet PwC.

4) Den årlige prestasjonsvurderingen

Slutt med den årlige prestasjonsvurderingen. Den fungerer svært dårlig, ifølge HR-konsulent Anne Gilson. Hun oppfordrer alle til å bytte til kontinuerlige tilbakemeldinger basert på sanntidsdata, i stedet for den årlige.

5) Alt for store møter

Jo større møter, desto færre personer bidrar aktivt, og desto flere som kaster bort tiden sin. Ha færre møter, og færre deltakere.

Prøv DP

Klikk her for å prøve Dagens Perspektiv.


Synspunkt

Skriv til DP Synspunkt


Del dine meninger med ledere og andre ressurspersoner i arbeids- og samfunnsliv? Skriv til DP SYNSPUNKT.

Les alle synspunkt her.


Annonse

Prøv DP

Klikk her for å prøve Dagens Perspektiv.


Synspunkt

Skriv til DP Synspunkt


Del dine meninger med ledere og andre ressurspersoner i arbeids- og samfunnsliv? Skriv til DP SYNSPUNKT.

Les alle synspunkt her.


Annonse