Annonse
Foto: Mast3r, Dreamstime.com

Bare én kvinne blant partnerne i fire store konsulentselskaper i Norge

LEST OM LEDELSE: Norgeskontorene til konsulentselskapene Bain, Boston Consulting Group, McKinsey og Qvartz har til sammen 29 partnere. Bare én av dem er kvinne, viser en oversikt laget av Dagens Næringsliv.

Ulike studier av mangfold og resultater har opp gjennom årene kommet med sprikende svar, men i en studie McKinsey selv gjorde blant 366 selskaper i ulike bransjer i Canada, Latin Amerika, Storbritannia og USA i 2015, kom de frem til følgende:

Den fjerdedelen av selskapene som hadde størst mangfold målt med utgangspunkt kjønn, hadde 15 prosent større sannsynlighet for å levere bedre finansielle resultater enn bransjemedianen.

– Her har vi feilet

McKinsey-toppsjef Dominic Barton har vært i Norge for å snakke om blant annet talentutvikling, forretningsutvikling og mangfold, men i Norge er ingen av konsulentselskapets ni partnere kvinner, skriver Dagens Næringsliv. Globalt er 30 prosent av partnerne kvinner.

– Her har vi feilet og det er viktig at vi starter å ta vår egen medisin, sier Barton til avisen. Han har uttalt at han vil ha 40 prosent kvinner innen 2020.

Ved norgeskontoret er det fire juniorpartnere. Partner Frithjof Norman Lund på McKinseys Oslo-kontor uttaler Dagens Næringsliv at de håper at kvinneandelen blant partnerne endrer seg snart.

 

Annonse
Annonse