Ledelse

Berit Svendsen blir ny sjef for Vipps' internasjonale operasjoner.

Berit Svendsen skal gi Vipps til verden

Publisert Sist oppdatert

Berit Svendsen blir ny sjef for Vipps' internasjonale operasjoner, og får dermed ansvaret for å bygge betalingstjenestens posisjoner utenfor Norge.

− Vipps er absolutt et av de meste spennende selskapene i Norge akkurat nå, sier Svendsen.

Siden hun måtte gå av etter maktkampen i Telenor tidligere denne måneden, har Svendsen fått en rekke jobbtilbud.

Hun la vekt på «teknologisk innovasjonskultur og internasjonale ambisjoner» da hun valgte toppjobben i Vipps, forteller hun.

− Måten Vipps har vokst på og bygd merkevaren viser en stor gjennomføringskraft. Det passer meg som leder veldig godt, sier Berit Svendsen.

Hun blir en sentral del av ledergruppe til vipps, som er satt sammen av et tverrfaglig lag.

− Å få plass Berit Svendsen i ledergruppa styrker laget ytterligere. Vi har viktig kompetanse fra bank, media, teknologi og finans, og Berit Svendsen kan utfordre oss med helt nye perspektiver fra sin mangeårige erfaring som leder i telecom, sier administrerende direktør i Vipps, Rune Garborg.

Fra arkivet: Berit Svendsen pratet med Dagens Perspektiv om teknologiledelse da hun fortsatt var i Telenor:

Internasjonale ambisjoner

Arbeidet med Vipps’ internasjonale satsning har pågått siden tidlig i år, og selskapet opplyser at de har inngått avtaler i nye markeder. Disse skal offentliggjøres i nær fremtid, lover Vipps.

− Det har vært viktig å finne rett person som kan sørge for at dette skyter fart. Vi kunne ikke ha drømt om å få en bedre leder på laget. Berit Svendsen er i tillegg en erfaren teknolog med solid kunnskap om digital ledelse. At hun nå velger å bli med på Vipps-reisen, gjør meg enda sikrere på at vi kommer til å lykkes, sier Garborg.

Vipps AS fusjonerte nylig med BankID og BankAxept, og er Nordens største aktør innen betaling og identifisering.

Selskapet består av 145 ansatte, og flytter inn i nye lokaler i Bjørvika vinteren 2019.

Powered by Labrador CMS