Annonse
Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix
Berit Svendsen ferdig i Telenor Norge

– Ble tilbudt styreledervervet

Berit Svendsen fratrer stillingen som administrerende direktør i Telenor Norge og Cluster Head for Skandinavia.

Styret i Telenor Norge har utnevnt Petter-Børre Furberg som ny administrerende direktør. Samtidig er Kaaren Hilsen ansatt som ny administrerende direktør for Telenor Sverige. Morten Karlsen Sørby er utnevnt til fungerende Cluster Head for Skandinavia etter Svendsen.

Dette skriver Telenor i en pressemelding tirsdag morgen. 

Det har vært stor uro rundt toppledelsen i Telenor de seneste ukene. Berit Svendsens støttespillere har ment at konsernsjef Sigve Brekke har forsøkt å presse Svendsen ut. Brekke selv har tatt til orde for at han har tilbudt Svendsen utviklingsmuligheter i andre stillinger enn den hun har hatt til nå.

Berit Svendsen har vært administrerende direktør i Telenor Norge i sju år, og har hatt en tilleggsrolle som Cluster Head for Skandinavia siden mars 2017. I løpet av siste halvår har både styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke hatt dialog med Svendsen om videre karriereutvikling og mulige nye ansvarsområder, melder Telenor.

– Fordi Berit gjennom syv år har ledet Telenor til gode resultater i Norge, er hun en av dem vi har ønsket å satse på for fremtiden, og jeg synes det er svært synd og trist at Berit har valgt å takke nei til de tilbud hun har fått om nye roller i Telenor. Jeg oppfatter at konsernsjefen har strukket seg langt for å etterkomme hennes ønsker, sier Gunn Wærsted, styreleder i Telenor ASA.

Jeg synes det er svært synd og trist at Berit har valgt å takke nei til de tilbud hun har fått om nye roller i Telenor

Samtidig mener hun at det er «tilfredsstillende» å se at det langsiktige arbeidet med lederutvikling i selskapet gjør at en fulltallig konsernledelse og ledelse av forretningsenhetene allerede er på plass.

– For å lykkes i en tøff hverdag med sterk konkurranse må alle medarbeidere i Telenor bruke all sin energi på å levere så gode tjenester til våre kunder som de fortjener. Styret beklager sterkt den uro som har vært i den norske organisasjonen de siste ukene, og den belastning dette har medført for våre medarbeidere, sier Wærsted.

Rullering av roller

Konsernsjef Sigve Brekke sier i pressemeldingen at han har forsøkt å finne en god løsning tilpasset Svendsens egne ønsker.

– Jeg har stor respekt og forståelse for at utenlandsoppdrag ikke alltid passer. Nettopp derfor har jeg prøvd å imøtekomme Berits ønsker og behov. Siden Berit selv har vist et stort engasjement for å arbeide videre med Skandinavia og jeg ønsket å beholde henne i konsernledelsen, var nettopp ett av tilbudene å fortsette som sjef for denne regionen og overta etter meg som styreleder i Telenor Norge, sier han.

Brekke omtaler Svendsen som en markant lederskikkelse i Telenor i en årrekke.

– Hun har gjort en stor innsats for selskapet og oppnådd gode resultater. Jeg har virkelig ønsket å ha med Berit videre, samtidig som jeg har vært tydelig på at ledere i Telenor må være forberedt på å ta nye roller for å øke kompetansen og erfaringsbasen. Jeg er lei meg for at vi ikke har lykkes med å få Berit til å ta en av disse rollene, sier Brekke.

Ifølge Telenor har partene sammen blitt enig om en avtale som innebærer at Berit Svendsen fratrer sin stilling som CEO for Telenor Norge og Cluster Head for Skandinavia.

– Jeg forlater Telenor med en stolthet over å ha bidratt positivt til selskapets utvikling og vekst gjennom 30 år. Jeg har hatt gleden av å bli løftet opp og fram av fantastiske kolleger og medarbeidere. Sammen har vi tatt Telenor til nye høyder. Det har blitt lagt merke til også langt utenfor selskapet. Jeg ønsker alle venner og kolleger i Telenor lykke til videre. Nå skal jeg ta litt fri og nullstille meg før jeg helt sikkert gyver løs på nye, spennende oppgaver et annet sted, sier Berit Svendsen.

Telenors konsernledelse vil etter endringene bestå av:

  • Sigve Brekke, konsernsjef

  • Jørgen C. Arentz Rostrup, finansdirektør

  • Cecilie Blydt Heuch, konserndirektør HR

  • Anne Kvam, konserndirektør Corporate Affairs (tiltrer 1. oktober)

  • Ruza Sabanovic, konserndirektør Teknologi

  • Svein Henning Kirkeng, konserndirektør Produkt og Marked

  • Morten Karlsen Sørby, konserndirektør, fungerende Cluster Head Skandinavia (i ett år)

  • Petter-Børre Furberg, konserndirektør, Cluster Head for Emerging Asia (inntil tiltredelse som adm.dir i Telenor Norge)

  • Albern Murty, konserndirektør, Cluster Head for Developed Asia og administrerende direktør, Digi

 

Annonse
Annonse