Ledelse

Dagfinn Høybråten blir ny generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Dagfinn Høybråten blir ny generalsekretær i Kirkens Nødhjelp

Styret i Kirkens Nødhjelp har ansatt Dagfinn Høybråten (60) som ny generalsekretær i Kirkens Nødhjelp

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en videreføring av noen lange linjer i mitt liv i kampen mot fattigdom og for menneskeverd og ansvarlig forvaltning av skaperverket, sier Høybråten i en pressemelding.

– Med Dagfinn Høybråten får Kirkens Nødhjelp en generalsekretær som har uvanlig tung ledererfaring og som får svært gode skussmål som leder. I tillegg har han et unikt kontaktnett, ikke minst internasjonalt, sier Kjetil Aano, styreleder i Kirkens Nødhjelp.

Høybråten ser frem til å kunne bruke sitt engasjement og erfaring i Kirkens Nødhjelps tjeneste.

– Jeg har lenge kjent Kirkens Nødhjelp som en sterk og tydelig stemme for verdens fattigste. Jeg er stolt av å kunne bidra til Kirkens Nødhjelps viktige arbeid for å redde liv og bekjembe urettferdighet, sier Høybråten.

Nordisk ministerråd

Dagfinn Høybråten er i dag generalsekretær i Nordisk ministerråd. Han har lang fartstid fra Storting og regjering, blant annet som helseminister, arbeids- og sosialminister, visepresident i Stortinget og medlem av Stortingets utenrikskomité. Han har vært partileder og parlamentarisk leder i KrF. Høybråten er i dag også leder av Sannhets- og forsoningskommisjonen, som ser på fornorskningspolitikken overfor samer og kvener og dens konsekvenser.

Dagfinn Høybråten tar over som ny generalsekretær etter at Anne-Marie Helland i mai gikk av på dagen etter at styret ikke lenger hadde tillit til henne. Siden mai har Lisa Sivertsen vært fungerende generalsekretær.

Høybråten tiltrer stillingen 1. april neste år.

Powered by Labrador CMS