Ledelse

Den nye McKinsey-sjefen lover mer åpenhet

Vil også ansette færre med MBA og flere med kreativ bakgrunn.

Publisert Sist oppdatert

Konsulentselskapet McKinsey har fått ny toppsjef. Og han varsler brudd med flere tidligere retningslinjer - blant annet det ekstreme hemmeligholdet som har vært så typisk for selskapet til nå.

Den 51-år gamle skotten Kevin Sneader ble nylig valgt til ny ledende partner i McKinsey. I et intervju med Financial Timesforklarer han at han ønsker å være en innovatør heller enn en som søker tilbake til tradisjonene.

Allerede har han endret toppledelsen for å gjøre den mer balansert. Mens teamet på 15 partnere tidligere bestod av en kvinne, er det nå fem kvinner der. Flere av dem er også fra andre deler av verden enn Vesten, som tradisjonelt har vært tungt representert på toppen. Blant annet er Kina nå opprettet som en egen region.

Sneader sier også til avisen at han ønsker mer åpenhet rundt selskapets ledelse og styring.

– Ledelsen er ikke en statshemmelighet. Dagene da vi kunne gjemme oss fra verden er over, sier han til FT.

Han varsler også at han vil fortsette ekspansjonsplanene som ble satt igang av den forrige toppsjefen, Dominic Barton. Under Bartons ledelse doblet McKinsey sin global omsetning.

Sneader utelukker oppkjøp av konsulentselskaper som driver innen HR og rekruttering, men synes konsulenter som driver dataanalyse og digitalisering er svært interessante oppkjøpskandidater.

Vil rekruttere andre

McKinsey er en av verdens mest attraktive arbeidsgivere. Ifølge FT søkte 750.000 godt kvalifiserte på jobb hos selskapet i 2017. Kun en liten prosnent av disse fikk en jobb.

I dag har hele 37 prosent av McKinseys konsulenter en MBA-grad fra en prominent handelshøyskole. Det mener Sneader er for høyt, han vil ned mot 30 prosent som en del av ny strategi som retter seg mer mot dataanalyse og mer kreative fagretninger.

Powered by Labrador CMS