Ledelse

Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen.

Den vitenskapelige revolusjon frem til vår tid

Statkraft-sjef, Christian Rynning-Tønnesen, har valgt seg boken «Sapiens – en kort historie om menneskeheten», som ser nærmere på hvorfor akkurat vår art, menneskeheten, ble så fremgangsrik og dominant.

Publisert Sist oppdatert
Foto Boken «Sapiens – en kort historie og menneskeheten», gir leseren oppsiktsvekkende perspektiver på dagens politiske og kulturelle utvikling. (Foto: Bazar)

Hvorfor begynte vi å tro på guder, nasjoner og menneskerettigheter? Hvorfor setter vi vår lit til penger, bøker og lover? Hvordan ble vi så kuet av byråkrati, forbruk og jakten på lykke? Sapiens er en bok om menneskehetens historie, og er på kort tid blitt en internasjonal bestselger.

Forfatter Yuval Noah Harari manøvrerer mellom ulike forskningsområder og perspektiver når han tar oss med fra homo sapiens' første skritt på jorden og frem til i dag.

– Jeg anbefaler boken, som beskriver de lange linjene i våre forfedres utvikling – via den vitenskapelige revolusjon fram til vår tid. Den gir leseren oppsiktsvekkende perspektiver på dagens politiske og kulturelle utvikling. Forfatteren har også utgitt en oppfølger - Homo Deus - som peker framover, sier Rynning-Tønnesen.

Anbefalt bok 2018

Psykologi og tankesett, kvinnelig pionérarbeid hos legestanden eller en prisvinnende historie historie, fortalt av en butler? Dagens Perspektiv har snakket med et knippe ledere, ledelseseksperter og forskere om deres anbefalte boktips.

Se alle anbefalingene her.

Powered by Labrador CMS