Ledelse

Dette får ansatte til å bli i jobben

Publisert Sist oppdatert

Hvis en stor fotballspiller skriver under en ny kontrakt med klubben sin blir dette ofte omtalt som «årets viktigste signering».

Dette gjelder i arbeidslivet også. Ofte er det like viktig å holde på kompetansen som å tiltrekke seg nye talenter. I en undersøkelse fant selskapet Talentsoft at tre av fire ansatte setter gode kolleger høyest i hva som avgjør om de blir i stillingen eller ikke. 40 prosent sier også at en god relasjon til sjefen er helt sentralt, skriver svenske Chef.

I tillegg har YouGov spurt 1012 mennesker om hva som motiverer dem til å bli værende på arbeidsplassen. Dette er de viktigste motivasjonsfaktorene en leder kan ta tak i:

1) Legg en innsats i det sosiale miljøet: et godt sosialt miljø styrker motivasjonen og øker sannsynligheten for samarbeid.

2) Vær åpen for lønnssamtaler: Lønn kan være en viktig faktor for mange når de søker ny jobb, og da er det også viktig å være åpen for lønnssamtaler for de ansatte. Høyere lønn til en ansatt kan fort være like mye eller mer verdt enn en nyrekruttering.

3) Tilby fleksibilitet: Fleksible arbeidsoppgaver og arbeidstider kan øke både engasjementet og effektiviteten hos enkelte ansatte.

4) Kompetanseutvikling: Tilby kursing og etterutdanning for å både gjøre de ansatte bedre, men også for å motivere dem til å bli værende.

5) Mindre maktavstand: Gjennom å involvere ansatte i beslutningsprosesser øker man de ansattes forståelse for det store bildet, noe som kan være motiverende.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS