Ledelse

26 prosent av lederne ikke i gang med digitaliseringen, og 40 prosent har kun startet noen få prosesser.

En av fire ledere er ikke i gang med digitaliseringen

Lederne trenger hjelp til digitalisering, viser ny undersøkelse blant 200 små norske bedrifter.

Publisert Sist oppdatert

På oppdrag for Virkes digitaliseringstjeneste Styrke, har Infact gjennomført en telefonundersøkelse mot 200 ledere i bedrifter med under 20 ansatte. Denne viser at kun en av fire ledere har en plan for hva de skal gjøre når det gjelder digitalisering, og at svært mange ønsker hjelp.

– Dette er et paradoks. Halvparten av lederne mener at digitalisering er viktig for å øke omsetningen, mange tror de kan hente hjem tydelig effektiviseringsgevinster, og 66 prosent sier det vil gi dem bedre evne til å møte fremtidens behov, sier Christian Endsjø, daglig leder i Styrke, i en pressemelding.

– Vise mulighetene

Selv om 85 prosent av lederne hevder de har gode forutsetninger for å lykkes med digitalisering, er 26 prosent ikke i gang, og 40 prosent har kun startet noen få prosesser.

– Hver andre leder mener de allerede har tatt ut virksomhetens digitaliseringspotensial. Dette vitner om at vi må få frem flere eksempler på beste praksis, og vise de mange spennende mulighetene som ny teknologi gir, fortsetter han.

Ønsker hjelp

Det kommer tydelig frem av undersøkelsen at lederne ønsker hjelp til digitaliseringsprosessen. Øverst på ønskelisten er bedre funksjoner og løsninger knyttet opp mot pengestrømmen.

72 prosent ønsker betalingsløsninger på nett og mobil. Syv av ti ønsker å digitalisere økonomi og regnskap. Andre prioriterte områder er bedre systemer for kundehåndtering, digitale markedsførings- og salgssystemer, og bedre IT-løsninger. De viktigste markedsføringskanalene for små bedrifter er sosiale medier (34 prosent), fulgt av nettsiden og annonsering.

Powered by Labrador CMS