Ledelse

Hvordan sette sammen effektive ledergrupper

Organisasjonspsykolog Henning Bang forsker på ledergrupper, og mener at ledergrupper trenger en balanse av ulike egenskaper. Se video i artikkelen.

Publisert Sist oppdatert

En toppleder kan ikke alltid velge fritt når han eller hun skal sette sammen en ledergruppe. Ofte vil det eksisterende organisasjonskartet legge føringer.

– Utfordringen er kanskje ikke å velge den perfekte ledergruppa, men hvordan du kan spille de kortene du har fått utdelt, sier Henning Bang, førsteamanuensis ved Psykologisk Institutt ved Universitetet i Oslo og konsulent i Bang&Midelfart.

Vil du vite mer om ledergrupper?

Bang har forsket på toppledergrupper – 80 stykker i tallet – og har også jobbet med mange ledergrupper som konsulent. Videoen ovenfor er et utdrag fra et lengre intervju med Henning Bang om ledergrupper hvor han blant annet snakker om hva en ledergruppe bør snakke igjennom for å kunne jobbe godt sammen. Han forteller også om typiske problemer som oppstår i en ledergruppe.

– En ledergruppe kan ikke si «vi er en god ledergruppe» med mindre de gjør en klar positiv forskjell for organisasjonen og den verdiskapingen som skjer der og en klar positiv forskjell for medlemmene i ledergruppen, sier Bang.

Se videoen med hele intervjuet her:

Lederbibliotek

Har du spørsmål om ledelse?

I vårt lederbibliotek finner du ekspertrådene, fagartiklene og verktøyene som hjelper deg som leder.

Gå til Lederbiblioteket.


Powered by Labrador CMS