Ledelse

– Ikke alle passer til å ha hjemmekontor

Gjør du?

Publisert Sist oppdatert

Det har blitt vanligere å jobbe utenfor et tradisjonelt kontor. Hjemmekontor, kontorkollektiver, jobbe på kafé. Vanligere, og kanskje til og med litt trendy.

Men er det alle som passer til å jobbe hvor som helst?

Ikke nødvendigvis. Selv om det kjennes bra ut, er det ikke sikkert at det er denne formen som får deg til å gjøre ditt beste stykke arbeid.

Nettstedet The Muse har samlet fire steg du kan gå gjennom for å sjekke om dette er din ideelle arbeidssituasjon.

1) Finn ut hvor sosial du er

På et kontor har man stort sett alltid mennesker rundt seg, og tar gjerne det sosiale for gitt.

«Det finnes ingen substitutt for sosial interaksjon», skriver Susan Pinker i boka «The Village Effect: How face-to-face- contact can make us healthier and happier».

Du bør derfor finne ut hvor avhengig du er av denne sosiale kontakten, for denne får du sannsynligvis ikke på hjemmekontoret eller andre eksterne arbeidsplasser. Du kan for eksempel prøve å legge merke til alle positive sosiale episoder du har på kontoret i løpet av en dag og se på hvor mye du gleder deg til felles lunsj. Hvis dette er høydepunkter i løpet av en dag, er det ikke sikkert alenekontor er noe for deg, skriver The Muse.

2) Få ærlige tilbakemeldinger

Skal du jobbe eksternt er du avhengig av å være disiplinert og fokusert. De fleste ser på seg selv som selvgående og strukturerte, men det kan være lurt å få inn et nytt par med øyner for å vurdere om en slik hverdag passer for deg, skriver nettstedet.

Hør med lederen din om han eller hun har opplevd at du trenger påminnelser og purringer når deadline nærmer seg, og om du har forårsaket store forsinkelser i et prosjekt. Hvis svaret på disse spørsmålene er ja, bør du kanskje holde deg i nærheten av lederen din.

3) Er du komfortabel med bare digital kommunikasjon?

På et kontor møter du gjerne både kolleger, ledere og kunder ansikt til ansikt. Skal du jobbe eksternt avhenger du i mye større grad av digital kommunikasjon, og det kan ta mye lengre tid å bli kjent med folk.

Ikke alle er komfortable med denne måten å kommunisere på. Det bør du finne ut før du begir deg ut på eksternt arbeid.

4) Ta en testperiode

Be lederen din om en prøveperiode hvor du jobber hjemmefra en eller to dager i uka over en periode på noen måneder.

Får du innvilget prøveperioden må du holde oversikten over hvor effektivt du jobber hjemme. Det gir en indikasjon på om dette er noe du burde gjøre på heltid, eller om kontorlivet passer bedre for deg.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS